LifestyleIzdvojeno

VIKEND PROGNOZA Neki krajevi Hrvatske uživat će u pravom snježnom pokrivaču!

Danas nam se približava ciklona sa Sredozemlja, njeni poremećaji bit će nešto južnije od nas, no dovoljno za pritjecanje vlažnog, a sa sjeverozapada i razmjerno hladnog zraka. Ipak, glavnina tog pravog zimskog pogoršanja ide krajem tjedna.


Petak u većini krajeva kreće oblačno uz mjestimičnu slabu kišu, a većih količina ne očekuje se ni tijekom dana. U planinama će biti malo snijega, a oborine će postupno i u nizinama prelaziti u susnježicu i snijeg, čak se krajem dana može uhvatiti par centimetara, osobito uz granicu sa Slovenijom, na krajnjem sjeveru, ali i lokalno na potresom pogođenoj Banovini. Duž Jadrana poslijepodne više sunčanih razdoblja jačanjem bure i tramontane, ponajprije na sjevernom i srednjem dijelu, dok će na jugu još uz zaostalu naoblaku biti malo kiše.

VIKEND NA KOPNU

Vikend na kopnu pravi zimski, i to u dva lica. Prvo suho i hladno, ujutro ponegdje maglovito, a onda u nedjelju pravi nalet zime. Snijega će biti posvuda, a dobar dio unutrašnjosti bit će pod snježnim pokrivačem od 5 do 15 centimetara. U najvišem gorju će to biti i više nego dvostruko. Temperature osjetno niže, ujutro u minusu, a danju jedva iznad nule, i to samo u subotu.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu prvi dio vikenda također mirniji uz postupno naoblačenje. No, kiša će već potkraj subote krenuti u Dalmaciji, a još češća biti u noći na nedjelju i u nedjelju poslijepodne. Bura će pojačati na olujnu, osobito na hladnijem sjevernom dijelu gdje će pahulje nositi i do same obale. Malo snijega tako može biti u Istri, unutrašnjosti Dalmacije te uglavnom iznad 200-300 metara nadmorske visine na Kvarneru. No, zbog bure dekorativni snježni pokrivač moguće je i uz samo more podvelebitskog primorja i obližnjim otocima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close