Vikend na kopnu uz slabe oborine, a na moru i dalje sunčano, dok se u gorju očekuje snijeg

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

U kopnenim predjelima i dalje umjereno oblačno uz slabe oborine, a na Jadranu sunčano. U gorju oblačnije uz povremen snijeg


Nastavlja se dotok vlage po visini pa će sve do početka idućeg tjedna u unutrašnjosti povremeno biti slabih oborina, dok će uz obalu prevladavati sunčano, ali posvuda ostaje prilično hladno.

SUBOTA

Na Jadranu barem djelomice sunčano, dok će u kopnenim predjelima biti umjereno ili pretežno oblačno s povremenom susnježicom ili snijegom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu je još ujutro moguć poneki olujni udar bure i tramontane, ali će već prijepodne zapuhati umjerena, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno s povremenom susnježicom ili snijegom, ali prema kraju dana će oborina biti sve manje, a prema istoku će se i naoblaka kidati. Vjetar slab, a temperatura do najviše 5 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još sredinom dana i rano poslijepodne nešto slabih oborina, a zatim smanjenje naoblake. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura između 2 i 4 stupnja.

U Dalmaciji djelomice sunčano i većinom suho, jedino je lokalno na otocima moguća tek koja kap kiše. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak, navečer opet bura, a temperatura od 6 do 11 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju oblačnije uz povremen snijeg. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, a zatim navečer bura. Temperatura u gorju ispod 5, a uz obalu oko 8, 9 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U kopnenim predjelima i dalje umjereno ili pretežno oblačno uz povremene slabe oborine – u nedjelju popodne i u noći na ponedjeljak će se zabijeliti i ponegdje u nizinama. Tijekom ponedjeljka će oborine polako prestajati te će se postupno razvedravati. Ostaje hladno, osobito početkom idućeg tjedna kada će ponegdje i tijekom cijelog dana biti u minusu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu tjedan završavamo sunčanim vremenom, a vrlo slično će biti i u novom tjednu. Bit će razmjerno vjetrovito uz buru i sjeverni vjetar, ali i prilično hladno s temperaturom koja će se tijekom noći spustiti blizu nule, ponegdje i ispod nje pa će mjestimice biti i slabog mraza.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close