LifestyleIzdvojeno

Vikend donosi pravi jesenski ugođaj uz pokoju kap kiše

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Kraj listopada, ali i početak studenog obilježavaju prave stabilne prilike u polju povišenog tlaka zraka. No to u ovo doba godine ne znači posvuda i sasvim sunčano vrijeme.


Ujutro je česta magla, kao i jutros u nizinskim predjelima te mjestimice u zaobalju, no dulje će se zadržavati čini se samo u središnjoj Hrvatskoj. Najviše oblaka biće na istoku zemlje, moguće i uz koju kap kiše. Uglavnom mirno, tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak na krajnjem istoku i prema otvorenome moru.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima zemlje izdići će se i ona dugotrajnija magla te će biti pretežno sunčano, u gorju i vedro. Bez vjetra, a uz više sunca će i zatopliti. Bit će do, za doba godine visokih, 19°C.

Na istoku pretežno oblačno, u Podunavlju i tmurno, a ne može se još sasvim isključiti ni mogućnost za rosulju. Na zapadu Slavonije malo toplije s više sunca, no na krajnjem istoku i dalje svježe.

U Dalmaciji sunčano, možda samo prolazno nešto visokih prozirnih oblaka. Puhat će slab prema otvorenome moru do umjeren, nakratko moguće i pojačan sjeverozapadnjak. No, bit će čak i malo toplije nego danas.

Na sjevernom Jadranu i u okolnom gorju pretežno sunčano, tek zapadnije uz visoke oblake. Osim na pučini slabog sjeverozapadnjak, bez osobitog vjetra. Ugodno, posvuda između 18 i 21 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od nedjelje na kopnu opet češća i dugotrajnija magla i niska naoblaka, no nakon njenog izdizanja, barem djelomice sunčano te i dalje iznadprosječno toplo za doba godine. Tmurnije i svježije uz sjeverac i sjeveroistočnjak od srijede.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru pretežno sunčano i uglavnom suho. No već u nedjelju, a osobito početkom tjedna, na sjevernom Jadranu jutarnja magla, a zatim i niska slojevita naoblaka. Pritom u tom oblaku mjestimice može nakratko biti izmaglice ili slabe rosulje. Jedina promjena stiže u srijedu u vidu bure.

Školarcima produženi vikend donosi tako pravi jesenski ugođaj, bez studeni.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close