Vijesti

Vikend donosi nagli pad temperature zraka

Snažna anticiklona koja već dulje vremena podržava stabilno i suho vrijeme idućih će dana postupno slabjeti, a središnjom i sjevernom Europom tijekom petka i subote proći će hladna fronta koja će donijeti osjetno osvježenje, piše portal neverin.hr.


U Hrvatskoj će u srijedu, četvrtak i petak prevladavati pretežno i djelomice sunčano te vrlo toplo vrijeme. Slično kao i prethodnih dana, u jutarnjim je satima po nizinama i kotlinama moguća kratkotrajna magla. Rijetko je u poslijepodnevnim satima u gorju te unutrašnjosti Istre moguć kratkotrajni lokalni pljusak. Puhat će slab vjetar, na Jadranu dnevnog tipa, a u petak prevladavajuće južnih smjerova.

Hladna fronta povezana s ciklonom na sjeveru Europe u subotu će zahvatiti i naše krajeve.

U subotu će temperature zraka biti niže i za 15 °C

Tako nas u subotu očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada te kiša pljuskovi i grmljavina uz nagli pad temperature zraka, osobito na sjeveru i zapadu zemlje. Fronta će se najmanje osjetiti na jugu gdje će dijelovi ostati i suhi, a pad temperature neće biti toliko izražen. Zapuhat će sjeverni vjetar, a na Jadranu bura.

U subotu će temperature zraka biti niže i za 15 stupnjeva Celzija u odnosu na petak te će se u poslijepodnevnim satima kretati od 10 do 15°C u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, dok će se toplo i vrlo toplo do 25°C zadržati još u Dalmaciji gdje će zahlađenje kasnije stići.

Vrijeme će se već u drugom dijelu subote sa zapada smirivati, a nedjelja će donijeti ponovno sunčanije vrijeme uz blagi porast dnevnih temperatura zraka. Najviše dnevne vrijednosti u unutrašnjosti će biti oko 20°C, a na Jadranu od 20 do 25°C.

Nova promjena u ponedjeljak

No, ponedjeljak će biti u znaku dolaska nove, još izraženije promjene vremena. Očekuje nas novo naoblačenje uz kišu te novi pad temperature zraka.

Hladan zrak će prodrijeti dublje na europski jug i jugoistok. S obzirom da do tada ima još 6 do 7 dana, detaljnije prognoze treba još uvijek uzimati s rezervom – navodi neverin.hr.

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close