Lifestyle

Vikend donosi dosta sunca i prave ljetne vrućine, ali od nedjelje i nove pljuskove

PROGNOZA

Vikend donosi dosta sunca i prave ljetne vrućine svima, ali od nedjelje opet i nove pljuskove


Dok se na Atlantiku kuha novi poremećaj koji će nam po već ustaljenom ritmu donijeti osvježenje početkom novog tjedna, od srijede su nam se vratile mirnije i sunčanije ljetne prilike.

Petak

Petak će diljem zemlje biti još stabilniji, još vedriji i još topliji. Ipak, još će ujutro u unutrašnjosti biti razmjerno svježe, a mjestimice po nizinama može biti kratkotrajne sumaglice ili magle. Osobito po kotlinama Like, Gorskog kotara te uz obale rijeka i jezera. Danju zatim posvuda sunčano, vedro, a izostat će i značajniji vjetar.

Puhat će tek ponegdje uz obalu jutarnji burin, a poslijepodne slab maestral. Posvuda u Hrvatskoj vruće uz najviše temperature uglavnom oko 32 °C, malo više moguće na Splitskom području, a u Kninskoj krajini se može dohvatiti i visokih 35-36 °C.

Vikend na kopnu

Vikend na kopnu započinjemo još izraženijom vrućinom, ali već će se u subotu navečer početi skupljati oblaci na zapadu i sjeverozapadu zemlje s kojima već može pasti pokoji pljusak praćen grmljavinom. Kako to obično biva nakon vrućih dana može se lokalno razviti i jače grmljavinsko nevrijeme s tučom i obilnom kišom, najizglednije u noći na nedjelju, ali i tijekom još nestabilnije nedjelje. Osjetno će osvježiti, a dojmu svježine će doprinositi umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. U sličnom tonu zatim započinjemo i novi tjedan.

Vikend na moru

Na moru znatno povoljnija situacija. Posvuda sunčano i vruće, čak nerijetko i vrlo vruće. Smetati može umjerena do navečer pod Velebitom i jaka bura koja će zapuhati u nedjelju na sjevernom dijelu Jadrana, a upravo u Istri i Primorju tada uz nešto više oblaka raste mogućnost za kakav lokalni pljusak ili neverin. No, kiša i pljuskovi duž Jadrana će se proširiti tek u ponedjeljak.

Vikend donosi dosta sunca i prave ljetne vrućine svima, ali od nedjelje opet i nove pljuskove. Doduše, najprije samo na kopnu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close