Vijesti

Ličko-senjska županija dobila prvo sklonište za žene žrtve nasilja. Stigao namještaj, igračke za djecu i vozila

'DONESIMO OSMIJEH'

Prema podacima ženske udruge Korak sada sve županije u Hrvatskoj imaju barem po jedno sklonište.


Projekt je s 85 posto financiran iz Europskog socijalnog Fonda, odnosno iz programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a 15 posto je iz proračuna Hrvatske.

Ličko-senjska županija dobila je u sklopu 835 tisuća eura vrijednog projekta “Donesimo osmijeh” prvo sklonište za žene žrtve nasilja obitelji.

Uz rekonstrukciju zgrade skloništa na tajnoj adresi nabavljeni su namještaj, igračke za djecu i vozila te su zaposlene asistentica, psihologinja i socijalna radnica, rekla je županijska pročelnica za školstvo Valentina Zdunić.

Tri djelatnice zaposlene su u sklopu projekta prošle i potrebnu edukaciju, te je također održano i pet javnih tribina s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici nasilja u obitelji.

Zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić rekla je na završnoj konferenciji da je to važan projekt jer su bili jedna od šest županija na čijem području nije bilo skloništa.

Prema podacima ženske udruge Korak sada sve županije u Hrvatskoj imaju barem po jedno sklonište.

Projekt je s 85 posto financiran iz Europskog socijalnog Fonda, odnosno iz programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a 15 posto je iz proračuna Hrvatske.

Nositelj je Ličko-senjska županija, a partneri su Hrvatski zavod za socijalni rad, te područni uredi u Gospiću i Senju. Tehničku i stručnu pomoć pruža Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA u sklopu projekta „PriLIKA za razvoj“.

 

 

Foto: pexels.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close