Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

VIDEO Zbog lošeg vremena migranti sve češće provaljuju u kuće i vikendice

Sve je veći broj migranata koji na ilegalnom putu iz BiH prema Sloveniji prolaze kroz šume Like i Gorskog Kotara. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s mještanima Željave koji su mu ispričali kako se zbog migrantske krize na ovom području ne osjećaju sigurno u svojim domovima.


S dolaskom lošeg vremena povećan je broj provala u napuštene kuće i prazne vikendice. Ondje migranti provode noći, griju se, jedu i spavaju, ali i kradu. Kako studeni nosi hladnije vrijeme, svi strahuju da će provala biti sve više.

Jednoj su ženi provalili u kuću, uzeli su joj bicikl. Onda su u Korenici, gore jedno selo, dvojici starčadi, mužu i ženi, isto ušli u kuću, rekao je Božo Visković iz Željave.

Ekipa Dnevnika Nove TV snimila je i prostor napuštene pilane, u koju su provalili migranti i napravili dva improvizirana ležaja od sijena, gdje su boravili nekoliko noći.

Bliski susret s migrantima imao je i gospodin Slavko koji kaže kako su mu migranti provalili u kuću dok je njegova obitelj spavala. Ukrali su, kaže, laptop, mobitel, tenisice i drugu obuću, dva frižidera hrane te njegove dokumente.

Nakon tri dana sam pronašao dokumente, a laptop i mobitel su završili u susjednom selu za 50 eura, kaže gospodin Slavko.

Nova TV doznaje da je skupina migranata za vrijeme juga i jakih kiša na Platku je provalila u 5 vikendica, a u Dabru se dogodio napad na šumara.

Imamo jučer i jedan napad, izvukli su sinoć šumara iz auta, lugara. Problem!, rekao je za Novu TV Mićo Krznarić, lovočuvar iz Dabra.

Prilog Nove TV pogledajte OVDJE.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot Nova TV

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close