Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

VIDEO Zbog lošeg vremena migranti sve češće provaljuju u kuće i vikendice

Sve je veći broj migranata koji na ilegalnom putu iz BiH prema Sloveniji prolaze kroz šume Like i Gorskog Kotara. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s mještanima Željave koji su mu ispričali kako se zbog migrantske krize na ovom području ne osjećaju sigurno u svojim domovima.


S dolaskom lošeg vremena povećan je broj provala u napuštene kuće i prazne vikendice. Ondje migranti provode noći, griju se, jedu i spavaju, ali i kradu. Kako studeni nosi hladnije vrijeme, svi strahuju da će provala biti sve više.

Jednoj su ženi provalili u kuću, uzeli su joj bicikl. Onda su u Korenici, gore jedno selo, dvojici starčadi, mužu i ženi, isto ušli u kuću, rekao je Božo Visković iz Željave.

Ekipa Dnevnika Nove TV snimila je i prostor napuštene pilane, u koju su provalili migranti i napravili dva improvizirana ležaja od sijena, gdje su boravili nekoliko noći.

Bliski susret s migrantima imao je i gospodin Slavko koji kaže kako su mu migranti provalili u kuću dok je njegova obitelj spavala. Ukrali su, kaže, laptop, mobitel, tenisice i drugu obuću, dva frižidera hrane te njegove dokumente.

Nakon tri dana sam pronašao dokumente, a laptop i mobitel su završili u susjednom selu za 50 eura, kaže gospodin Slavko.

Nova TV doznaje da je skupina migranata za vrijeme juga i jakih kiša na Platku je provalila u 5 vikendica, a u Dabru se dogodio napad na šumara.

Imamo jučer i jedan napad, izvukli su sinoć šumara iz auta, lugara. Problem!, rekao je za Novu TV Mićo Krznarić, lovočuvar iz Dabra.

Prilog Nove TV pogledajte OVDJE.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot Nova TV

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close