Ličko-senjska županijaKarijera

VIDEO U zimskom kampu na Udbini 30 posto kadetkinja: “Bitno je da radimo kao jedno, kao tim”

Prošli su ljetni kamp, a sada i zimski. Iako ovogodišnji kadeti imaju “poštedu” jer nema snijega, obuka nije nimalo lagana.


Među kadetima sada je već i 30 posto kadetkinja.

Iskusni instruktori iz Centra za razvoj vođa “Marko Babić” prenose im i iskustva ratovanja u Domovinskom ratu.

Svojim primjerom nam mogu pokazati, prenijeti nam znanje u svim radnjama, taktičkim radnjama, uče nas kako biti vođa, uvijek paziti na ljude, na opremu i zadaću”, kazao je kadet skupnik Petar Vukšić iz postrojbe Vojno pomorstvo.

Među kadetima sada je već 30 posto djevojaka koje su izabrale vojnu karijeru.

Prvenstveno ljubav prema domovini, čast, poštenje i mislim da je ovo jedan od najčasnijih poslova koje možemo raditi, a jedan od bitnih razloga je taj što je moj otac htio sina vojnika, a onda je dobio tri kćeri, pa evo me, ovdje sam”, izjavila je kadetkinja skupnica Andrea Tomašević.

Ako je 30 posto žena, može slobodno biti i više. U tome i je bit: da mi svi radimo kao jedno, kao tim i stoga nema razlike”, izjavio je Rajčić.

MORH je upravo raspisao natječaj za nove vojne studijske programe: vojno vođenje i upravljanje, vojno inženjerstvo, vojno pomorstvo i studij aeronautike.

Uvjeti kao takvi mislim da na tržištu ne postoje. Naše kadete uz smještaj, hranu, sve ostale materijalne benefite, informatičku opremu, odoru čeka i siguran posao u Hrvatskoj vojsci prije svega pa do onih nematerijalnih uvjeta, a to je međunarodna suradnja s raznoraznim vojnim akademijama u svijetu, podizanje samopouzdanja”, poručio je satnik Hrvoje Šimleša, zapovjednik Kadetske bojne “Predrag Matanović”.

Vjernost vojsci će potpisati na točno onoliko godina koliko je trajao studij. A ovdje svi oni prvo moraju proći i zadaće taktike, vođenja i zapovijedanja, topografije kao i usvajanje znanja i vještina potrebnih za razinu vođenja pješačkog voda.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close