Znanost

VIDEO U Karlovcu počeli radovi na izgradnji Nikola Tesla Experience Centra

Grad Karlovac uskoro će imati još jednu turističku, ali i znanstvenu atrakciju – centar Nikole Tesle u blizini gimnazije gdje se Tesla prvi put susreo s fizikom i u kojoj je stekao svoju posljednju formalnu diplomu.


Konferencijom za medije u srijedu  su započeli službeni radovi na rekonstrukciji zgrade Rakovac 6 u budući „Nikola Tesla Experience Center“ – edukativni centar i izložbeni prostor s pratećim sadržajima. Osnovna ideja je stvoriti prostor koji će biti otvoren za javnost, koji će biti fluidan i koji će nuditi posjetiteljima razne doživljaje prostora.

Uz turistički potencijal, velik dio Centra služit će za rad, ponajprije učenicima srednjih škola koji će tu imati organizirane brojne izvannastavne aktivnosti. Zgrada je zamišljena kao polivalentni centar ukupne neto površine 655 kvadratnih metara, od toga Edukativni centar za mlade s prostorima za rad i učenje ima 198 kvadratnih metara, a izložbeni prostor s pratećim sadržajima ima 455 kvadrata.

Zgrada budućeg Centra osim što je kvalitetna, predstavlja kvalitetan spoj povijesnog značaja i suvremene arhitekture. Međutim, uz ljepotu zgrade koja može biti vizualno atraktivna i prepoznatljiva za grad Karlovac, ova zgrada svojim sadržajem treba biti prostor koji će omogućiti boravak i dolazak ljudi, posebno  mladih koji će u njoj naći motivaciju i inspiraciju da uče, da se obrazuju, da se bave inovativnošću, znanošću, inspirirani svime onime čime je i Nikola Tesla bio motiviran da stvara, kreira i da postane genij kakav je postao, istaknula je zamjenica župana Furdek Hajdin.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close