Lifestyle

VREMENSKA PROGNOZA Suhi početak vikenda, a u nedjelju ponovno pogoršanje vremena

Pogoršanje koje je jučer zahvatilo Hrvatsku donijelo je širok spektar vremenskih prilika.


U mnogim je područjima bilo tuče, jake grmljavine i pljuskova. Tijekom poslijepodneva počeo je i snijeg, i to ne samo u gorju već i u nizinama. Nije mnogo palo, no stvarao je lijepu dekoraciju, osobito u Varaždinu, Zagorju, Međimurju i Podravini…

A danas prijepodne, razvedravanje sa zapada, tako da će biti sve više sunca, dok će u Slavoniji i Dalmaciji biti još oblaka pa i malo kiše, osobito na krajenjem jugu. Jutro će biti vjetrovito i hladno, puhat će umjerena do jaka tramontana, na kopnu sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od -2 do 3, a na obali od 5 do 8.

Poslijepodne sa zapada stiže novo naoblačenje. Ipak, bit će još i sunca u središnjoj Hrvatskoj, osobito u prvim satima poslijepodneva, i to više na istoku regije. Vjetar će okrenuti na jugozapadni, i jačati na umjeren do jak, tako da će biti vjetrovito. Temperatura oko 11. Navečer i u noći past će malo kiše.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne razvedravanje uz sve više sunca, a onda oko zalaska novo naoblačenje. I ovdje će vjetar okrenuti na jugozapadni i malo ojačati. Temperatura oko 10 stupnjeva. Tek će pred jutro u petak pasti malo kiše.

U Dalmaciji drugi dio dana sunčan. Tek će se oko zalaska sunca sa sjevera naoblačiti. Vjetar će okretati, ali ovaj put u smjeru obrnuto od kazaljke sata – s tramontane na lebić i oštro. Temperatura oko 13 stupnjeva, a u zaobalju oko 10.

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne iza 15 sati će se naoblačiti.  No kiša stiže tek navečer, iza 19 sati. U višem gorju kasnije može pasti i malo novog snijega. Puhat će lebić koji će jačati. Najviša temperatura na obali oko 12, a u gorju od 6 do 10.

Petak i subota na kopnu većinom sunčani, uz promjenjivu naoblaku. S time da malo kiše može pasti u petak ujutro, osobito u Slavoniji. U nedjelju jače naoblačenje uz veću vjerojatnost za kišu. Jutra će biti hladna, dani svježi, a povremeno i vjetroviti, osobito u petak i subotu.

Na obali petak i subota sunčani, uz malu vjerojatnost za kišu. Ona je ponajprije moguća na jugu Dalmacije u petak ujutro. U petak će zapuhati tramontana, a onda od subote jugo, pa od nedjelje raste mogućnost za pljuskove i grmljavinu.

U svakom slučaju, danas ćemo imati više sunca nego danas, no bit će pomalo vjetrovito, a ujutro i hladno! Poslijepodne stiže novo naoblačenje, navečer i u noći uz malo kiše, a u višem gorju i snijega, no to pogoršanje će biti znatno manje izraženo nego ovo današnje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close