Tech

VIDEO : stručnjaci muku mučili s Photoshopom 1.0

U čast 25. godini Adobe Photoshopa, CreativeLive je ‘ugrabio’ osam poznatih stručnjaka tog popularnog programa za uređivanje fotografija te ih zamolio da se okušaju u prvom izdanju programa uopće. Photoshop 1.0 se za današnje pojmove bez iznenađenja može pohvaliti prilično…frustrirajućim iskustvom korištenja.


O moj bože, u ovome programu nema ničega’, samo je jedna od reakcija u simpatičnom filmu CreativeLivea. Pioniri Photoshopa svojevremeno nisu morali brinuti oko pregleda izmijenjenih parametara uživo, jer ih jednostavno nije bilo. Neke od akcija je, doduše, bilo moguće pregledati pritiskom tipke, no uglavnom su se stvari – s ono malo ograničenih mogućnosti – morale izvoditi prilično naslijepo. Posebno stoga što je kakvu akciju bilo moguće vratiti tek za jedan korak.

Slično ‘iznenađenje’ vrijedilo je i za layere. Priču o slojevima, osnovnoj funkciji alata danas, u prvom izdanju Photoshopa se može slobodno zaboraviti, a to je tek dio priče. Sljedeći put kada korisnika naživcira ovaj alat, možda ne bi bilo na odmet pogledati ovo:


 

Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close