LifestyleTurizam

VIDEO: Što se dogodi kada munja udari u avion

Netom prije slijetanja na londonski aerodrom Heathrow, u dva aviona udarila je munja, iako spektakularna scena, ne brinite, u avionu ste na sigurnom…


Par trenutaka prije slijetanja na Heathrow, sile neba odlučile su se poigrati s dva aviona i pogodila ih munjom. Putnici svjedoče kako su čuli snažan udar i vidjeli bljesak, no nisu premrli od straha. No, koliko su uopće česte ovakve situacije, i mogu li udari munje u avion biti opasni?

Glasnogovornik kompanije British Airways objašnjava kako su zapravo udari munje česta i uobičajena stvar u zračnom prijevozu, ali srećom ne predstavljaju nikakvu opasnost za let i putnike. Naime, avioni su građeni tako da munja ne može ‘doći’ do kabine, ali ni onesposobiti elektroniku. Stoga, ako se bojite grmljavine i lošeg vremena dok putujete nebom, ne bojte se, jer ste na sigurnom.

Oba aviona su na kraju bezbrižno sletjela, a bijes munje je očito mnogo gore izgledao sa zemlje, o čemu svjedoče i ova dva videa.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: images.sciencedaily.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close