LifestyleTurizam

VIDEO: Što se dogodi kada munja udari u avion

Netom prije slijetanja na londonski aerodrom Heathrow, u dva aviona udarila je munja, iako spektakularna scena, ne brinite, u avionu ste na sigurnom…


Par trenutaka prije slijetanja na Heathrow, sile neba odlučile su se poigrati s dva aviona i pogodila ih munjom. Putnici svjedoče kako su čuli snažan udar i vidjeli bljesak, no nisu premrli od straha. No, koliko su uopće česte ovakve situacije, i mogu li udari munje u avion biti opasni?

Glasnogovornik kompanije British Airways objašnjava kako su zapravo udari munje česta i uobičajena stvar u zračnom prijevozu, ali srećom ne predstavljaju nikakvu opasnost za let i putnike. Naime, avioni su građeni tako da munja ne može ‘doći’ do kabine, ali ni onesposobiti elektroniku. Stoga, ako se bojite grmljavine i lošeg vremena dok putujete nebom, ne bojte se, jer ste na sigurnom.

Oba aviona su na kraju bezbrižno sletjela, a bijes munje je očito mnogo gore izgledao sa zemlje, o čemu svjedoče i ova dva videa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: images.sciencedaily.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close