Zdravlje

VIDEO: Što pušenje čini nerođenoj bebi

Ove snimke s 4D ultrazvuka vrlo vjerno prikazuju što pušenje čini vašem nerođenom djetetu. Snimke su pokazale kako djeca majki koje u trudnoći puše mnogo više dodiruju ručicama usta i lice nego bebe trudnica koje ne puše.


Stručnjaci tvrde kako pušenje tijekom trudnoće može bitno odgoditi i usporiti razvoj bebinog središnjeg živčanog sustava. Iako se već dugo trudnica poziva na prestanak pušenja, do sada su glavni argumenti bili smanjenje rizika od prijevremenog poroda, respiratornih problema kod beba i povećanog rizika od iznenadne dojenačke smrti, SIDS-a.

Sada znanstvenici vjeruju da najjasnije mogu prikazati učinke pušenja na bebu u maternici i pritom koriste slike s ultrazvuka kako bi potaknuli trudnice na prestanak pušenja.

https://youtu.be/mUjZlx3x8cU

Pročitajte više na index.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close