Zdravlje

VIDEO: Što pušenje čini nerođenoj bebi

Ove snimke s 4D ultrazvuka vrlo vjerno prikazuju što pušenje čini vašem nerođenom djetetu. Snimke su pokazale kako djeca majki koje u trudnoći puše mnogo više dodiruju ručicama usta i lice nego bebe trudnica koje ne puše.


Stručnjaci tvrde kako pušenje tijekom trudnoće može bitno odgoditi i usporiti razvoj bebinog središnjeg živčanog sustava. Iako se već dugo trudnica poziva na prestanak pušenja, do sada su glavni argumenti bili smanjenje rizika od prijevremenog poroda, respiratornih problema kod beba i povećanog rizika od iznenadne dojenačke smrti, SIDS-a.

Sada znanstvenici vjeruju da najjasnije mogu prikazati učinke pušenja na bebu u maternici i pritom koriste slike s ultrazvuka kako bi potaknuli trudnice na prestanak pušenja.

https://youtu.be/mUjZlx3x8cU

Pročitajte više na index.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close