Turizam

VIDEO Što je mladi Englez Philip radio ovog ljeta na Velebitu?

Philip Michael Hall, mladić iz Engleske, ovog ljeta je posjetio Hrvatsku kako bi volontirao u poznatom utočištu za medvjede u Kuterevu, piše turistički portal The Plitvice Times.


Istraživanje prirodnih ljepota i tradicionalnog načina života te briga o životinjama bili dio njegove svakodnevice u ovom planinskom naselju na obroncima sjevernog Velebita.

Kad sam odlučio volontirati, napravio sam malo istraživanja i pronašao European Solidarity Corps , veliku inicijativu za razmjenu volontera diljem Europe. A kada sam čitao o ovom projektu, privukla me činjenica da se nalazi u Hrvatskoj. Ljudi su mi uvijek pričali o prekrasnom krajoliku, zapanjujućoj kulturi i zanimljivim ljudima u Hrvatskoj, rekao je Phil.

Volonteri u Kuterevu vode brigu o mnogim medvjedima što, kaže Philip, nije nimalo lak zadatak.

Imamo pet starijih medvjeda, od toga četiri mužjaka i kad dođu do zrele dobi prilično ih je teško razlikovati. Najstarija ženka ima 35 godina i mnogo je manja i svjetlija od mužjaka.

Pogledajte video u kojemu je Philip opisao svoju pustolovinu!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close