Turizam

VIDEO: Što Amerikaci kažu o nama?

Paulo Barbato je u najnovijem videu na svom YouTube kanalu Geography Now! predstavio Hrvatsku.


U startu navodi kako će u ovoj emisiji govoriti o dalmatinskim otocima, a napomenuo je i kako je Hrvatska zemlja u kojoj se snima popularna serija Igra prijestolja. Predstavio je i Pulu, Dubrovnik, Zadar te prekrasna Plitvička jezera. Nije zaboravio niti vječno pitanje oko Nikole Tesle, odnosno njegovog porijekla…

Barbato je spomenuo i nikad izgrađeni Pelješki most, što pokazuje da je napravio domaću zadaću, a ističe kako je najbolji prijatelj naše države Njemačka. Pažnju su mu privukli i 2Cellos te Galešnjak, otok u obliku srca.

Što je još rekao za našu državu, provjerite u videu koji je dosad vidjelo preko 250.000 korisnika.

Barbato objavljuje obrazovne video snimke o zemljama svijeta, a u njima na vrlo angažiran i zanimljiv način govori o politici, demografiji i geografiji svake zemlje. Njegov prvi video uradak bio je o Afganistanu, a cilj mu je predstaviti sve zemlje svijeta abecednim redom.

Za 24sata objasnio je što ga je nagnalo da započne ovaj projekt.

Napravio sam Geography Now jer sam bio frustriran. Volim geografiju, ali na YouTube-u nije postojao kanal koji vas uči o državama svijeta. Bio sam iznenađen jer YouTube postoji preko 10 godina i nitko se toga nije dosjetio?! Pa sam odlučio da ću ja biti prvi.”

Svaki video zahtjeva oko 30 sati posla što uključuje istraživanje i montiranje, a kaže kako mu puno pomažu i fanovi koji šalju zanimjivosti o svojoj zemlji. Geography Now! danas ima 235.000 pratioca na YouTube-u, a Barbato kaže kako će nastaviti s projektom dok ne dođe do zadnje zemlje po abecednom redu.

“Ne stajem dok ne dođem do Zimbabvea! Teško je reći koliko će mi trebati, ali procjenjujem oko 4 godine”, odlučan je Barbato.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: geography now / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close