Politika

VIDEO Starčević ide na EU izbore s Neovisnima za Hrvatsku

Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava (HSP) održali su u utorak zajedničku konferenciju za novinare u Hrvatskom saboru na kojoj su najavili zajednički izlazak na izbore za Europski parlament koji će se održati 26. svibnja 2019. godine.


Na konferenciji su govorili zastupnici Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Karlo Starčević, predsjednik Hrvatske stranke prava.

“To su dvije srodne političke stranke s potvrđenim biračkim legitimitetom i našu politiku želimo predstaviti hrvatskom narodu. Na našoj zajedničkoj listi bit će zastupljeni zastupnici stranke Neovisni za Hrvatsku te gospodin Karlo Starčević i gospodin Damir Markuš, zamjenik gradonačelnika Kutine. Sastav liste bit će predstavljen početkom sljedećeg tjedna”, rekao je Zlatko Hasanbegović. Naglasio je da Neovisni za Hrvatsku imaju saborski klub s tri zastupnika čiji su mandati potvrđeni na izborima izravnim glasovima, a HSP je postigao odličan politički uspjeh na izborima za skuptinu Ličko-senjske županije”. “To su dvije srodne političke stranke”, istaknuo je Hasanbegović.

Esih je naglasila kako su Neovisni za Hrvatsku najavili da izlaze samostalno na europske izbore te da su otvoreni za druge srodne stranke koji se u toj borbi vraćanja dostojanstva našoj Domovini mogu pronaći, dodajući kako je “zadovoljna da su Neovisni za Hrvatsku partnere pronašli u Hrvatskoj stranci prava”.

Naglasila je kako su se Starčević i Markuš dokazali kao ratnici, a i kao političari te kako “oni koji se boje Neovisnih za Hrvatsku, imaju na to potpuno pravo”.

“Mi smo jedina politička opcija koja zastupa opće hrvatske interese. Mi smo stijena koja neće građane izdati ni u Zagrebu, a ni u Bruxellesu. Dolazimo služiti, a ne vladati“, rekao je Starčević i pozvao građane da izađu u što većem broju na predstojeće izbore za Europski parlament.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot/N1

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close