VijestiLifestyle

VIDEO Razbojnik iz Senja koji je pokušao opljačkati banku na Črnomercu povezan s još jednom pljačkom

Policija je dovršila obradu prekjučerašnjeg pokušaja pljačke na Črnomercu u Ilici kad su dva su maskirana počinitelja pokušala, uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage, počiniti razbojništvo u poslovnici banke u kojoj se u tom trenutku nalazilo ukupno 10 zaposlenika, te tri stranke (40, 69, 41).


Počinitelji su odmah po ulasku u banku fizički napali zaštitara, a što je zamijetio policijski službenik koji se legitimirao službenom značkom zbog čega su se počinitelji dali u bijeg. Policijski službenik krenuo je za jednim od njih povikavši „stop policija“  te je pucao u zrak radi upozorenja i traženja pomoći, a što nije zaustavilo počinitelja u bijegu. Kad ga je policijski službenik na parkiralištu sustigao, došlo je do aktivnog fizičkog otpora počinitelja uhićenju s ciljem nastavka bijega.

https://youtu.be/pyFbLOg0fsk

Pri tom sprječavanju počinitelja u njegovoj namjeri, isti je pružao aktivni otpor policijskom službeniku koji je u ruci imao službeni pištolj iz kojeg je prethodno ispalio hitac upozorenja u zrak, a zbog čega je došlo do opaljenja. Iako lakše ozlijeđen pri tome, počinitelj nije posustajao u pružanju aktivnog otpora te ga je policijski službenik svladao u čemu su mu pri tome priskočili u pomoć i slučajni prolaznici, građani. Liječnička pomoć, obojici, pružena je u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni dok je zaštitaru liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je također lakše ozlijeđen. Nakon medicinske obrade, 31-godišnji počinitelj je uhićen i doveden u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnjak zajedno s još jednim, za sada nepoznatim počiniteljem počinio ukupno tri (3) kaznena djela; razbojništvo, razbojništvo u pokušaju i prisila prema službenoj osobi.

Sumnja se da su kazneno djelo razbojništvo počinili 9. svibnja 2019. godine u poslovnici banke u Novom Zagrebu, a kaznena djela razbojništvo u pokušaju i prisila prema službenoj osobi, 8. srpnja 2019. godine i to u prostoru poslovnice banke u sklopu trgovačkog centra na području Črnomerca,  maskirani uz prijetnju plinskim pištoljima.

U svibnju su otuđili novac, dok se sumnja da je prilikom pokušaja razbojništva u srpnju, osumnjičeni 31-godišnjak ujedno počinio i  kazneno djelo prisile prema službenoj osobi jer je uz prijetnju plinskog pištolja i uporabu tjelesne snage pokušao spriječiti službenu osobu u obavljanju službene radnje.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi 120.122 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava i posebno izvješće dostavljeni su nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kako neslužbeno doznaje Hrvatska danas Nikola L. je iz Senja, a već duže vrijeme živi u Zagrebu, gdje obavlja svoje poslove.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Policijska uprava zagrebačka | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close