Turizam

VIDEO Raj na zemlji nalazi se – na Velebitu!

Divlji konji su sinonim za slobodan duh diljem svijeta. Oni govore našoj mašti. Mnoge su pjesme napisane o ovom simbolu slobode i legende o njima koje prkose vremenu postoje u mnogim regijama našeg kontinenta, piše The Plitvice Times.


Razlikuju se od domaćih konja po posebnostima koje im omogućavaju preživljavanje u divljini  – jačima nogama i tvrđim kopitima, koji im omogućavaju kretanje po drukčijim terenima.

Divlji konji različitih su boja, poput sive, crne i bijele… ali oko pola populacije divljih konja je crvenkasto – smeđe boje. Konji su dovedeni na Velebit tokom rata, gdje ih je koristila hrvatska vojska. Nakon rata, ostali su u ovom staništu i broj im se povećao. Sada su njihovi vlasnici nekoliko obitelji, ali žive potpuno slobodno i divlje.

Uživajte u interesantnom videu Richarda Rajnaija koji je “ulovio” dan u životu velebitskih divljih konja.

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close