VijestiLifestyle

VIDEO: Ponosna “Krila Oluje” sve bliže odlasku iz Hrvatske

Hrvatsko ratno zrakolovstvo doživilo je snažan i sramotan udarac. Naime, svih šest pilota akrobatske grupe “Krila Oluje” koji su inače instruktori na vojnim avionima PC-9, zatražili su sporazumni prekid radnog odnosa zbog ponude iz inozemstva koju nisu odbili.

Kao začetak djelovanja akro grupe smatra se akrobatski nastup u formaciji od četiri aviona prigodom otvaranja Europskog prvenstva u jedrenju 23.07.2004.godine u Zadru.

Akro grupa HRZ i PZO “Krila Oluje” predstavljena je u istom sastavu i pod današnjim nazivom hrvatskoj javnosti 05.08.2005.g. u Kninu povodom obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene operacije “Oluja” po kojoj je i dobila ime. Od kraja iste godine grupa leti u sastavu od pet aviona, a prvi let u današnjem sastavu od šest aviona grupa je izvela 25.03.2009.godine.

S obzirom da su hrvatski piloti dobili financijski izdašnu ponudu s arapskog poluotoka, čini se da su blizu odlaska. Na YouTubeu-u je objavljen video za koji se neslužbeno pretpostavlja da je je oproštajni.

Nadamo se da će im Hrvatska ostati u sjećanju. Pjesma iz videa kaže; “Što god se dogodilo sanjarima, oni uvijek gledaju dalje od neba. ”

Tekst: UL/braniteljski-portal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close