Vijesti

VIDEO: Plitvički “vodovod” – pogledajte kako se krade voda u NP Plitvička jezera!

Koordinacija branitelja plitvičkog kraja svakim danom nalazi sve više dokaza o devastaciji Plitvičkih jezera koju uzrokuje divlja apartmanizacija, a svoja otkrića bilježe kamerom.


Proteklih mjeseci tako su pronašli nekoliko dobro skrivenih ispusta preko kojih se fekalije iz apartmana ispuštaju direktno u prirodu Plitvičkih jezera, o čemu smo pisali OVDJE.

Ovih dana branitelji su pronašli još jedno kazneno djelo skriveno u šumi, improvizirani sistem preko kojega se voda iz prirodnih izvora transportira prema privatnim objektima. Skrivene i ukopane cijevi izvorsku vodu preusmjeravaju u betonske i plastične sabirnice iz kojih se voda potom transportira prema privatnim objektima.

Ilegalna eksploatacija izvorske vode na Plitvicama ozbiljno ugrožava prirodu Parka jer je zbog nje presušilo korito tamošnjeg potoka.

Kako izgleda improvizirani”vodovod” na Plitvicama, pogledajte u videu koji je na Facebooku objavio Željko Vuković!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close