Grad ZagrebTech

VIDEO Pogledajte projekt nove žičare na Sljemenu!

Nova sljemenska žičara vizualizirana u filmskoj 3D animaciji predstavljena je prošli tjedan uz prigodni program na okretištu tramvaja Dolje Gračani. Zagrepčanima i njihovim gostima na raspolaganju će biti od 1. kolovoza sljedeće godine, najavio je tom prigodom gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.


Nova žičara će većim dijelom voziti po trasi stare. Početna stanica žičare bit će na lokaciji Dolje u Gračanima. Na nadmorskoj visini od 308 metara bit će kutna građevina, na nadmorskoj visini od 877 metara smjestit će se međupostaja Brestova, a gornja postaja žičare bit će na visini od 1030 metara.

Idejnim projektom su predviđene 84 kabine prilagođene osobama s invaliditetom, dok će u svaku kabinu maksimalno stati deset putnika. Žičara će se kretati brzinom od šest metara u sekundi, a moći će prevesti 1500 putnika na sat.

Pogledajte animaciju nove žičare na Sljemenu koju je objavila “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” na svojoj Facebook stranici:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close