Izdvojeno

VIDEO Pogledajte kartu sukoba: Borbe se u Ukrajini vode duž tri glavna pravca

Borbe se u Ukrajini vode duž tri glavna pravca.  Na jugu, ruske snage zauzele su Melitopolj i nastavile prema Tokmaku i Berdiansku kako bi se kopnenim putem spojili sa separatističkim Donjeckom i Luganskom. Ukrajina tvrdi da je odbila pomorski desant kod Mariupolja, a uspjela zadržati grad Herson.

Na istoku, ratuje se u Sumiju, kao i pred Harkivom. Pao je grad Stanica Luganska, a pod jakim napadima je Lisičansk. Sa sjevera Rusi i dalje napadaju okruženi Černigiv, a napreduju i prema Kijevu.

Na području glavnog grada, teške borbe vodile su se predgrađu Obolon na sjeveru, i Vasilkivu kod zračne baze na jugozapadu, gdje Ukrajinci tvrde da su oborili i ruski transportni zrakoplov pun padobranaca.

Ukrajinci su uspjeli obraniti i elektranu i hidroelektranu. U središtu Kijeva, ratuje se u četvrti Šulijavka kod Zoološkog vrta. Izgleda da je ruski cilj zauzeti zgrade državnih institucija i simbol ukrajinskog otpora – Majdan.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close