Društvene mreže

VIDEO: U njenoj državi vladala bi samo ljubav!

Da u svijetu YouTubea ima mjesta za sve govori i ova priča. U moru mladih i mahom talentiranih ljudi, mjesto je pronašla i ova djevojčica.


Dejana Radić 12-godišnja je djevojčica i nova zvjezdica na YouTube sceni. Posebno za ovu djevojčicu jest da spada u skupinu djece s posebnim potrebama, a ipak to ju nije spriječilo da radi ono što voli. Zbog progresivnog napretka njenog zdravstvenog stanja uzrokovanog spinalnom mišićnom atrofijom nakon tri godine morala je napustiti osnovnu školu. Unatoč činjenici da je bila odličan učenik njeno tijelo više nije moglo izdržati toliki napor. Iako ju njena bolest ograničava u svagdanjim aktivnostima, ona o svojoj bolesti govori kao o zbiru malih problema i s puno vedrine se prisjeća svojih školskih početaka. Na YouTube scenu stupila je videom u kojem je progovarala o djeci s posebnim potrebama i njihovoj integraciji u društvo.

Želim da kažem da smo svi isti i ravnopravni u društvu. Da se ne stidite što ste malo drugačiji od ostalih. Prijatelji neće sami doći, morate se potruditi da ih nađete, riječi su djevojčice iz Teslića.

U posljednje objavljenom videu Dejana šalje još jednu snažnu poruku. Nazvala ga je ”Moja dražava”, a u njemu progovara o tome kako bi izgledala savršena država iz njenog ugla. Još jednom progovara o ravnopravnosti ističući jednakost plaća, mirovina i prava na liječenje. U videu se osjeti dječja nesebičnost, ali i dostatna količina zrelosti koja šalje poruku svima nama.

Da sam ja predsjednik jedne država postojao bi samo jedan zakon, a to je da se svi volimo. Nebitno na boju kože, na naciju, na stare i mlade, na bolesne i zdrave, progovara Dejana u svom videu.


 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube| screenshoot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close