Vijesti

VIDEO Nepoznata zvijer viđena u Podravini: “Pretpostavka je da se radi o pumi koja je nekome pobjegla”

Ovih je dana nepoznata zvijer snimljena u Podravini, neposredno uz rezervat Veliki Pažut unutar regionalnog parka Mura-Drava. Stručnjaci za divlje životinje pretpostavljaju kako je riječ o više ni manje -pumi koja je nekome pobjegla, ali to još nitko nije potvrdio, piše Danica.hr.


Na fotografiji se vidi nešto poput velike divlje mačke veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra izrazito dugog repa, a pretpostavke su da ju je netko u Mađarskoj, Sloveniji ili Hrvatskoj držao kao ljubimca.

“Dvaput je viđena u sumrak pa se čini da je crna, no ne mora biti. Pretpostavka je da se radi o pumi ili slično, koja je nekome pobjegla. Ako tko primijeti ili čuje nešto o takvoj životinji, molim informacije. Zadnja moja slična akcija je bilo uspješno hvatanje servala koji je bio na slobodi skoro pola godine i koji je iz Slovenije pobjegao u Hrvatsku. Nemojte se približavati životinji ako ju vidite i ne izigravajte heroje. Posljednji skok koji se vidi na noćnoj snimci je dugačak prema tragovima otprilike pet metara u daljinu. Snimka je stara 10 dana i čekali smo hoće li se životinja negdje pojaviti da bi ju mogli pratiti”, rekao je Branimir Reindl, koji se bavi spašavanjem divljih životinja i koji je prvi objavio snimku.

O svemu su obaviještene mjerodavne institucije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close