Scena

Video: Neobranjivo – novi singl grupe Silente

Pjesma ‘Neobranjivo’ novi je singl dubrovačke grupe Silente skinut s aktualnog albuma ‘Neće rijeka zrakom teći’. Premijera videospota očekuje se sredinom rujna.

Od trenutka kad su Silente predstavili nove pjesme bilo je jasno da je ‘Neobranjivo’ veliki favorit drugog albuma, skladba stavljena uz bok s njihovim najvećim hitovima poput ‘Terca na tišinu’ ili ‘Još jednom’. Njezino izbacivanje je planski ostavljeno za kraj ljeta kako bi se odvojila od prethodnika i koncertno zaživjela s obzirom da je bend imao izuzetno radno ljeto. Upravo na koncertima ‘Neobranjivo’ je dobila poseban tretman kad je uvrštena na sam kraj set liste. Refren ‘Samo pravo, samo pravo srce moje ranjivo / Kako da se brani što je neobranjivo’ u prepoznatljivom vokalnom nadmetanju Doris i Tibora, sudeći prema dosadašnjoj prođi, izraziti je kandidat za najvećih hit jeseni od kojeg se neće moći obraniti domaće top liste.

‘Nerviram sam sebe što mi je sve teže pronaći jasno mišljenje o nečemu i obraniti taj stav. Znam da je stvar samo u glavi i da ionako ništa nije sigurno, ali slaba mi je to utjeha. Sve te prelako pogodi, kako god da se ti postaviš. Kao da se srce može obraniti jedino tako da se nikad ne brani, već da samo ide naprijed. Samo pravo. Tako je nešto meni u glavi, ali pjesma nosi još puno potencijalnih značenja’, objasnio je inspiraciju tekstopisac Sanin Karamehmedović.

Pripadajući videospot sniman je tijekom tri kolovoška dana na Lokrumu pod redateljsko-producentskom palicom Antonete Alamat Kusijanović i Barbare Vekarić iz Filmske udruge Motion. Direktor fotografije je Srđan Kokanov, montažerka Sara Gregorić, a osim članova Silentea u spotu se pojavljuje šest mališana: Gracija Filipović, Đivo Damić, Vanesa Vidaković Natrlin, Fran Garvan, Antea Putica, Lukša Gavranić i Giada de Rossi.

https://youtu.be/Z4D-6yM3fMs

Ideju spota redateljica Antoneta Alamat Kusijanović je opisala riječima: ‘Inspirirana sam najviše bila tim izoliranim ljetnim trenucima djece na Kalamoti. Čeznutljivo gledam na taj dio mog života, puni su slobode, neke neobjačnjive strasti, svaki aspekt dana se činio kao novo otkriće, avantura, uvijek se nešto novo trebalo savladati, a posebno konfrontacija s emocijama u tako ranoj dobi kada smo potpuno zatečeni tim nepoznatim osjećajima.’ Premijera videospota ‘Neobranjivo’ očekuje se sredinom rujna.

Tulum turneja s Bajagom
Nakon izuzetno radnog ljeta koncertne vrhunce jeseni Silente će doživjeti na Tulum turneji na kojoj nastupaju uz Bajagu i Instruktore. Sve kreće u zagrebačkoj Velikoj dvorani Doma sportova 24. listopada gdje će im se pridružiti Detour. Splitski Tulum planiran je u Spaladium Areni 7., a riječki u Dvorani mladosti 13. studenoga


Tekst: muzika.hr

Foto: You Tube

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close