Scena

VIDEO Jedan dan u polju ličkog krumpira – kako je nekada bilo

Rad na polju nekada je bio mukotrpniji nego danas, kada moderni strojevi obavljaju gotovo sav posao. Jedan od težih poslova bio je vađenje krumpira, namirnice koja je prehranila mnoge generacije Ličana.


Kako je vađenje ličkog krumpira izgledalo u prošlosti, od okupljanja radnika ranom zorom, cjelodnevnog teškog rada pa sve do odlaska kući s kolima punim plodova zemlje, vjerno je dočarano u videu autora Maria Kurevije.

Stari Ličani rado su pomagali jedni drugima pa je tako u vađenju krumpira sudjelovalo nekoliko obitelji. Dok su snažniji muškarci iskapali gomolje iz zemlje, žene i djeca su skupljali krumpire u košare. Kako je rad trajao cijeli dan, žene su nosile hranu u polje koju su vrijedni radnici objedovali na prostirci na zemlji. Usprkos teškom poslu, naši stari su pjevali i šalili se kako bi im brže prošao dan.

Kako je nekada izgledao jedan dan u polju ličkog krumpira, pogledajte u ovom zanimljivom videu!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close