Scena

VIDEO Jedan dan u polju ličkog krumpira – kako je nekada bilo

Rad na polju nekada je bio mukotrpniji nego danas, kada moderni strojevi obavljaju gotovo sav posao. Jedan od težih poslova bio je vađenje krumpira, namirnice koja je prehranila mnoge generacije Ličana.


Kako je vađenje ličkog krumpira izgledalo u prošlosti, od okupljanja radnika ranom zorom, cjelodnevnog teškog rada pa sve do odlaska kući s kolima punim plodova zemlje, vjerno je dočarano u videu autora Maria Kurevije.

Stari Ličani rado su pomagali jedni drugima pa je tako u vađenju krumpira sudjelovalo nekoliko obitelji. Dok su snažniji muškarci iskapali gomolje iz zemlje, žene i djeca su skupljali krumpire u košare. Kako je rad trajao cijeli dan, žene su nosile hranu u polje koju su vrijedni radnici objedovali na prostirci na zemlji. Usprkos teškom poslu, naši stari su pjevali i šalili se kako bi im brže prošao dan.

Kako je nekada izgledao jedan dan u polju ličkog krumpira, pogledajte u ovom zanimljivom videu!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close