VijestiDomLifestyle

VIDEO: Kako najbrže oguliti kuhano jaje?

Za vrijeme Uskrsa pojede se najviše tvrdo kuhanih jaja. Neki ih pretvaraju u pisanice, a neki ih najviše vole za blagdanski doručak. U svakom slučaju, jaja treba očistiti od ljuske kako bi i mogli uživati u njima, što nije uvijek lak zadatak. No, ima nekoliko super brzih rješenja koja će olakšati posao.


Donosimo top 3 tehnike koje će u nekoliko sekundi očistiti jaje za jelo.
1. Prva verzija

Trebat će vam staklena čaša koju do pola napunite vodom, zatim u nju ubacite tvrdo kuhano jaje, preklopite rukom otvorenu površinu te iznad sudopera protresite jaje u čaši nekoliko puta. Tada će se ljuska lako odvojiti od jajeta.

2. verzija

Druga metoda je još jednostavnija. Kada se jaje malo ohladi, na čvrstoj površini ga doslovno zarolajte i ljuska će se lako odvojiti od jajeta.

3. verzija

Treći način sigurno će zabaviti klince, kao i sve one koji se tako osjećaju. Kuhana jaja ohladite pod mlazom vode, zatim odstranite vrhove, te s jedne strane puhnite svom snagom. Čisto jaje će samo izletjeti na drugu stranu, pa pridržavajte rukom. To je takozvana ruska metoda.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close