VijestiPolitika

VIDEO Najbizarnije objašnjenje izbornog poraza HDZ-a ima ličko-senjski župan

Kako premijer i HDZ-ovci komentiraju gubitak Gospića saznala je reporterka RTL-a Danas Ana Mlinarić.

“Premijera još čuli, ali jesmo druge HDZ-ovce koji ponavljaju da ovo nije nikakav problem za HDZ jer su redoviti lokalni izbori za manje od godinu dana.

Vjerojatno najbizarnije objašnjenje ovog izbornog poraza HDZ-a danas je imao župan ličko senjski Ernest Petry koji je strastveno objašnjavao kako se ovdje ne radi ni o kakvom porazu već dobitku za HDZ jer je HDZ osvojio 17 posto više glasova nego na prošlim lokalnim izborima.

No Petry je iz te računice ispustio jednu važnu činjenicu, a to je da se prvi krug lokalnih izbora u Gospiću održavao paralelno za europskima. HDZ-ova lista na tim izborima osvojila je više od 50 posto glasova što znači da svi oni birači koji su na europskim izborima zaokružili HDZ-ovu listu, da su paralelno glasali i za HDZ-ovog kandidata na lokalnim izborima zapravo drugog kruga ne bi ni bilo i Darko Milinović ne bi osvojio vlast u gradu Gospiću.

Njega je možda najbolje opisao Vladimir Šeks dolazeći na predsjedništvo HDZ-a. Rekao je: ‘Sve je to derivat istog’ Milinović je 2017. izbačen iz HDZ-a kada je s šest autobusa stigao pred središnjicu stranke nezadovoljan jer Plenković nije raspisivao unutarstranačke izbore. Činjenica je da HDZ već sedam godina nema vlast u gradu, ali ima vlast u županiji. “, zaključila je Mlinarić.

 

Foto: RTL/screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close