Turizam

VIDEO Mlada obitelj napustila Irsku i pokrenula uspješan posao u srcu Like

HRT-ova emisija “Kod nas doma” donosi prilog o Senjaninu Anti Svorenu, nagrađivanom kuharu i poduzetniku koji se nakon pet godina života u Irskoj sa suprugom Antonijom i sinom Patrikom vratio u Hrvatsku.


Iako je ostvario i više nego uspješnu karijeru u inozemstvu, Ante je odlučio pokrenuti posao u domovini. Otvorio je malu pizzeriju u Sincu, raseljenom selu u Gackom polju koje je rodno mjesto njegove supruge.

Ante je u Sinac donio sve svoje znanje o spravljanju pizze i otvorio je jednu doista posebnu pizzeriju. Nazvao ju je Ruspante, što je talijanski naziv za piletinu iz slobodnog uzgoja. Povezao se s lokalnim proizvođačima, od povrća radi svoj domaći pesto genovese, iz obližnjeg ribogojilišta uzima dimljenu pastrvu, a tijesto za pizzu radi od brašno koje dolazi iz jednog OPG-a gdje se melje kamenim mlinom.

Ante je u godinu dana, otkako pizzerija postoji, zaposlio šestero Ličana, pokrenuo lokalne proizvođače i doveo u Sinac goste iz cijele Hrvatske, a o njegovim pizzama – nadaleko se priča.

Pogledajte video!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close