ScenaTurizam

VIDEO: Mislav objasnio dobre i loše strane života u Australiji

Mislav Bilić, 23-godišnji student iz Zagreba, početkom ove godine otišao je iz Hrvatske u potrazi za kvalitetnim master studijskim programom, odlučivši se zaputiti u najnaseljeniji grad Australije – Sydney. Je li to kulturno i turističko središte privremeno ili dugoročno rješenje, kaže da ni sam nije siguran; naime, na put ga je potaknula diploma sveučilišnog prvostupnika.


”Završio sam preddiplomski studij ekonomije u Zagrebu i na zadnjoj sam godini ozbiljno počeo razmišljati o nastavku studiranja negdje u inozemstvu. Prvotno mi je u planu bilo nastaviti sa studijem na njemačkom govornom području jer sam želio poboljšati svoj njemački, no kako sam faks završio u rujnu 2015. godine, nisam imao vremena prijaviti se za fakultete u Europi jer diplomski programi počinju već u listopadu. Stoga sam se odlučio za studiranje u Australiji jer ne samo da programi uglavnom počinju krajem veljače, već sam i krvno vezan uz Australiju.”

Svoje obiteljske veze s Australijom pripisuje svome pokojnom djedu, koji se odselio u Perth još krajem Drugog svjetskog rata. Uvijek je imao jaku želju da i ostatak obitelji dođe u Australiju te da i imovina tamo ostane. – Prvo mi je sestra otišla u Sydney prije 6 godina. Također je završila master studijski program i pronašla posao, a nedavno je pokrenula i dva biznisa pa je i mene to dosta motiviralo da dođem. Odlučio sam se doseliti kod sestre u Sydney te sam upisao studij menadžmenta na Sveučilištu u Sydneyu.

Cijeli članak pročitajte na nasiljudi.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close