Scena

VIDEO Meksikanac skladao simfoniju posvećenu Nikoli Tesli

Meksički skladatelj i dirigent Alejandro Sanchez Navarro, inspiriran stvaralaštvom jednog od najvećih svjetskih umova, skladao je Teslinu simfoniju, piše bljesak.info.


Teslina simfonija sastoji se od osam dijelova – Ples munja, Slobodna energija, Posebna veza, Novi pronalazak, Teslin toranj, Galaktička i Teslina simfonija, a ova djela su, zahvaljujući novim tehnologijama, napravljena tako da publika kroz njih može saznati i glavne činjenice o Teslinom životu i djelu.

Sretan sam što sam komponirao glazbu inspiriranu i posvećenu Tesli. On nije samo najveći znanstvenik koji je ikada postojao, on je više od toga – vizionar 21. stoljeća. Njegova ostavština zaslužuje veliku pažnju i brigu. To simfonijsko-vizualno iskustvo uz dobro izabrane poruke moglo bi biti efikasan način za buđenje svijesti ljudi, upravo sada kada nam je više nego ikad potrebna nauka da spašavamo prirodu i civilizaciju, rekao je Sanchez Navarro za Tanjug.

Navarrova djela su inspirirana povijesnim osobama, prirodom, šumama, planinama i oceanima, a “Teslinu simfoniju” je premijerno izveo početkom listopada sa Filharmonijskim orkestrom Ceretarro.

Simfonija je postigla veliki uspjeh. Mladi su bili posebno oduševljeni. Ne samo da su razumjeli, već su bili izuzetno uzbuđeni i oduševljeni djelom o velikom svjetskom znanstveniku, kazao je kompozitor za Tanjug.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close