Scena

VIDEO: Matija Dedić i Zoran Predin snimili spot za pjesmu “Gdje poljupci krote lava”

Sjajna suradnja između velikog autora, glazbenika i pjevača Zorana Predina te najboljeg hrvatskog pijanista Matije Dedića započeta prije pet godina, dobila je svoj nastavak u izvrsnom albumu “Tragovi u sjeti 2”. Prvi singl s albuma je autorska pjesma Zorana Predina “Gdje poljupci krote lava” koja je sada dobila i sjajan artistički video spot. Redatelj spota je talentirani Ljubo Zdjelarević.


“Spot za pjesmu “Gdje poljupci krote lava” sniman je na ulasku u Lonjsko polje, u suradnji s dobrim ljudima sela Repušnica. Krajolik poplavnih površina i jarko sunce stvorili su izvrsnu kulisu melankoličnoj pjesmi te nadopunili atmosferu začudnog, ali simboličkog prikaza pogrebne povorke i zadnjeg oproštaja od voljene osobe”, izjavio je Ljubo.

“Zoranov autorski zgoditak kojeg je na albumu “1 dan ljubavi” snimio Massimo, uz diskretne Matijine klavijature (i opet sugestivan solo) pretvoren je u laganicu “cohenovskog” profila s odličnim ženskim pozadinskim vokalima koji dodatno podcrtavaju dojam “cohenovštine””, zapisao je osvrt o pjesmi kritičar Zlatko Gall.

Album “Tragovi u sjeti 2” donosi tako raznolik izbor vrhunskih pjesama, da će sigurno svaki slušatelj u njemu naći više svojih favorita. Na albumu se nalazi 12 pjesama od kojih su neki prekrasni prepjevi poznatih pjesama kao što su “Moja voda”, “Zažmuri”, Potraži me u predgrađu”, “Nebeska tema”, “Odmah kaži da” i “Odlazak” značajnih autora i izvođača koji su obilježili regionalnu glazbenu scenu. Osim tih prepjeva, sjajan je dvojac obradio i nekoliko pjesama s folklornim i narodnim elementima kao što su “Sve što želim u ovom trenutku”, “Šta će mi život” i “Lela Vranjanka” koje su dobile potpuno novo glazbeno ruho. Uz njih tu su i autorske pjesme Zorana Predina u novim aranžmanima. Glazbenu produkciju, snimanje, miks i mastering potpisuje Danilo Ženko. Izvršni producent albuma je ArtBiro d.o.o., a dizajn albuma potpisuje Ana Nikolić Baće.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Croatia Records | Foto: Croatia Records facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close