Ličko-senjska županija

VIDEO Lički ugostitelj Macola dobio dozvolu za držanje medvjeda

Zatražio je uvjete i dozvolu prije dvije godine jer se od početka 2019. medvjedi u Hrvatskoj ne smiju držati u zatočeništvu


Medvjedi koji se drže kao turistička atrakcija zasmetali su zastupnicima u Europskom parlamentu koji su uputili dopis hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede tražeći da okonča ilegalno držanje smeđih medvjeda.

Ali, čini se da su zakasnili. Nekoliko nelegalno držanih medvjeda je zbrinuto po raznim utočištima, a najpoznatiji vlasnik zatočenih medvjeda, lički ugostitelj Macola, upravo je dobio dozvolu za zoološki vrt.

Sad sam zadovoljan. Dosad uvijek neke prijave, sada sam tražio mišljenje, davno sam podnio taj zahtjev, evo sad je konačno razriješen”, izjavio je Željko Orešković Macola iz Korenice.

Dva mala medvjedića su mu donijeli nakon što im je stradala majka.

“Oni kad su došli tu, imali su svaki možda po jednu kilu. Ja sam ih othranio mlijekom i spasio im život. Oni su tu već 13 godina”, dodao je Macola.

Zatražio je uvjete i dozvolu prije dvije godine jer se od početka 2019. medvjedi u Hrvatskoj ne smiju držati u zatočeništvu, nego samo u zoološkim vrtovima i skloništima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close