VijestiKarijera

VIDEO Hrvatski vojnici poslali božićnu čestitku iz Poljske

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, pripadnici 7. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u sastavu Borbene grupe Poljska (BG-POL – Battle Group Poland) u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) poslali su čestitku svojim obiteljima i svim građanima u Hrvatskoj povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.


Svim građanima Republike Hrvatske sedmi hrvatski kontingent u Republici Poljskoj želi čestit Božić i sretnu Novu godinu!”, poručili su hrvatski vojnici iz Poljske.

U Republici Poljskoj trenutno se nalazi 74 pripadnika hrvatskog kontingenta koji su u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti upućeni 10. prosinca 2020. godine.

NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj provodi međunarodna borbena grupa koju čine pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Rumunjske, Republike Poljske i Republike Hrvatske.

Zadaća borbene grupe ojačane prednje prisutnosti je odvraćanje i obrana NATO saveza. Isto uključuje angažman snaga na teritoriju Republike Poljske sa strateškom svrhom pravovremene pripremljenosti i sposobnosti odgovora na eventualne ugroze, a zemlje sudionice, kroz zajedničko uvježbavanje povećavaju interoperabilnost i spremnost za kolektivnu obranu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: 7. HRVCON eFPBG – POL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close