Grad ZagrebScena

VIDEO Gradski zbor “Vila Velebita” odnio srebro u Lisinskom!

Na državnom natjecanju tradicijskog pjevanja, koje se održava svake dvije godine, održanog 11. svibnja u kultnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na kojem se natjecalo 5 vokalnih skupina, 5 klapa i 5 zborova, koji su prošli rigorozne kriterije natjecanja, gradski zbor „Vila Velebita“ pod ravnanjem maestra Danka Ivšinovića osvojio je srebrnu medalju, javlja Lika express.


Njihov voditelj, profesor Danko Ivšinović i članovi zbora suglasni su u jednom: „Bio je to najbolji nastup u njegovih 12 godina postojanja jer Lisinski je, vele, uvijek bio i ostao njihovo nadahnuće“. S njima se, što je najbitnije složio i respektabilni žiri u sastavu: Marko Rogošić, maestro Ivan Josip Skender i dr. sc. Joško Ćaleta, koji su im dodijelili srebrnu plaketu za briljantno izvođenje pjesama: Vila Velebita, Ča si mi se naricala i Posavski drmeš. Gradski zbor „Vila Velebita“ natpjevavao se s: Mješovitim pjevačkim zborom „Chorus Carolostadien“ (Karlovac), Akademskim zborom „Arhiton“ (Zagreb), Zborom Pravnog fakulteta „Capella juris“ (Zagreb) i Mješovitim pjevačkim zborom Židovske općine u Zagrebu „Lira“.

Ovim najnovijim uspjehom gradski zbor „Vila Velebita“ iz Gospića, kako javljaju iz Zagrebačkog glazbenog podija Centar za kulturu Trešnjevka, stekli su se svi uvjeti za suradnju Zagreba i Gospića s europskim kulturnim centrima.

Pjevali su: Janja Vrban, Ana Vrban, Ana Štampar, Ankica Rudelić, Mica Šulentić, Vesna Bunčić, Slavica Adžija, Ivana Krajcar, Anica Isaković, Dunja Kos, Marijana Buneta, Ana Sekulić, Leonarda Ružička, Ivanka Knež, Nevenka Ivančević, Olga Bublić, Ada Maras, Marija Kovačić, Ante Adžija, Ivica Vrban, Valter Krajcar, Ivan Buneta, Milan Štimac, Branimir Mikić, Ivica Pavletić i Josip Ivšinović.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close