EuropaKarijeraIzdvojeno

VIDEO Ena Rajić za Lika Club o svom talentu, TEDx nastupu, i videima o političarima

U ZAGREBU

Razgovarali smo s Enom Rajić, poznatom Youtubericom koja svojim pratiteljima nudi dozu inspiracije i motivacije. Ova mlada djevojka bosanskih korijena po struci je psihologinja, a u svojim video snimkama na duhovit i sarkastičan način opisuje stvarnost.


Ena je svoj talent otkrila još u mladim danima, no nakon završetka srednje škole upisala je psihologiju jer je, kako kaže, smatrala da se od scenske umjetnosti na našim područjima ne može živjeti. No nakon završetka fakulteta ponovno se vratila strast za scenskom umjetnošću te je odlučila transformirati svoju karijeru i krenuti u umjetničke vode – videoprodukciju, nastupanje i vođenje konferencija.

U prosincu prošle godine Ena je održala Tedx govor koji opisuje kao odlično iskustvo i ostvarenje životnog sna. Iako je njen govor, kako kaže, trajao dosta dugo, uspjela je održati pažnju gledatelja i dobila je izvrsne povratne informacije zbog čega Tedx govor smatra svojim najvećim postignućem u karijeri.

Ena je poznata i po video apelu o problemima mladih koji je pogledalo više od pola milijuna ljudi. Njen prvi viralni video je nastao na apsolventskoj godini, kao odraz frustracije državnim sustavom koji nije išao pod ruku mladim, entuzijastičnim i visokoobrazovanim ljudima. Video govori o odljevu mozgova i satirični je komentar i kritika na državni sustav koji, kako kaže, nije pošten prema mladim ljudima koji žele pronaći svoje mjesto u svijetu rada. Nedavno je objavila još jedan satirični video na temu naučestalijih političkih fraza koje ništa ne znače, koji je također dobio odlične kritike jer kroz satiru govori o apsurdu društva u kojem živimo.

Ena vas poziva da se pretplatite na njen YouTube kanal gdje možete pronaći mnoštvo autorskog video sadržaja koji je usmjeren na spoken word poeziju, ali i veliki broj satiričnih video skečeva. Teme koje Ena obrađuje su široke, a većinom se radi o društvenoj i psihološkoj tematici, od perfekcionizma, preko patrijarhalnih društvenih odnosa pa sve do međunarodne diskriminacije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close