VijestiTech

VIDEO Ekološka bomba na Plitvicama

Koordinacija branitelja Plitvičkog kraja već osam mjeseci upozorava institucije na problem otpadnih voda koji se iz turističkih naselja ispuštaju u Nacionalni park Plitvička jezera.


Branitelji svaki dan nalaze nove dokaze o devastaciji Plitvičkih jezera i svoja otkrića bilježe kamerom. Prošli tjedan su tako pronašli nekoliko ispusta skrivenih u šumi preko kojih se fekalije iz apartmana ispuštaju u prirodu Plitvičkih jezera.

Jedna takva cijev izlijeva se direktno u jezero Kozjak, a otpadnim vodama su zagađene i vrtače.

“U njima se sada nalazi mali nivo, međutim bilo je tu i pola metra, a po izjavi očevidaca znalo je biti i po metar-dva sadržaja, to odlazi u zemlju, to je otišlo tisuće i tisuće kubika takvog materijala“, izjavio je Nikola Turkalj za DNEVNIK.hr

Branitelji su o svojim otkrićima obavijestili nadležne službe. Na teren su izašli Sanitarna inspekciju, Inspektor zaštite okoliša i Zavod za javno zdravstvo koji su izuzeli uzorke za analizu.

Koliko je stanje na Plitvicama zaista alarmantno, pogledajte u prilogu koji je ovih dana snimio DNEVNIK.hr:

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshoot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close