VijestiPolitika

VIDEO Bandić o uvredama i psovkama kojima “časti” svoje suradnike: Zašto bi mi bilo neugodno? To je moj stil

Među brojnim audio zapisima snimljenih u istrazi tijekom tajnog prisluškivanja telefonskih razgovora zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a koji se preslušavaju na Županijskom sudu u aferi Agram, u medije su dospjele snimka na kojoj prvi čovjeka Grada viče i koristi vulgaran riječnik u razgovoru sa svojim podređenim suradnikom i dogovara zapošljavanja u Gradskoj upravi i koeficijente zaposlenike i navodi ih da izmišljaju radna mjesta.


Ono što dodatno šokira jest gradonačelnikova izjava kako je to “njegov stil”. “Kod svake riječi stojim koju sam izrekao. Pitanje jedina isprika moja je plastičan i sočnji riječni ali to je moj stil”, rekao je Bandić.

Među stotinjak audio zapisa na sudu je preslušana i snimka razgovora pročelnika stručne službe gradonačelnika Vidoja Buluma i Milana Bandića tijekom kojeg zagrebački gradonačelnik urla i psuje jer jednoj zaposlenici, koja dolazi iz Bandićeve šire obitelji, nakon premještaja nije povećana plaća niti poboljšani radni uvjeti. Prenosimo dio razgovora ovog doista šokantnog materijala.

Bandić: Vido, molim te! Sad će doć ona s rješenjem i istim bodom dok je kuhala kavu. Vido, pa šta vi radite, Boga vam?

Bulum: Šefe pa ja to nisam znao.

Bandić: Vido pa tko je trebao znati? Za to što radite posao preko k***a, boli vas k***c!

Bulum: Da

(…)

Bandić: Pa ne nemate vi vremena kad ja nešto kažem da se riješi. Pa je l’ vi znate tko je ta mala?! Je l’ ti znaš

Bulum: Ma znam, znam

Bandić: Je l’ ti znaš čije je to dijete? Je l’ ti znaš da je to dijete mog familije koji je slučajno ostao živ? Pa je l’ vi osjećate ovu zemlju, majku vam Božju j**em…

Salvu uvreda i vike koje je servirao svojim suradnicima ne bi ga bilo sram slušati sve i da se pojavio na ročištu.
“Kada ne mogu na sadržaj, udaraju na stil. Zašto bi mi bilo neugodno? To je moj kolokvijalni jezik prema onima koji nisu dovoljno ažurni i aktivni. Pa to imaju moji suradnici svaki dan na poslu. Da ste vi moj suradnik možda bi dobili još jače po tamburi”, izjavio je Bandić novinarima.

Zanimljivo je kako niti nakon objavljenih snimki, Bandićevi najbliži suradnici nemaju riječi kritike na takvo ponašanje svoga “šefa”. Na pitanje što misle o takvom Bandićevom ponašanju posebna savjetnica gradonačelnika Vesna Kusin novinarki RTL-a odgovorila je kako je “to provokativno pitanje” te “kako se mora znati tko pije, a tko plaća”, a “natamburani” Bulum rekao opravdava svog šefa rekavši kako je on sam objasnio kako je to njegov način komuniciranja, s kojim se on, očito, slaže.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: RTL | Foto: Screenshot/RTL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close