Scena

VIDEO: “Avanti” novi boy bend na Hrvatskoj glazbenoj sceni

Nakon čekanja više od desetljeća, curice su u Hrvatskoj konačno dobile novi boy bend čije će postere uskoro lijepiti po zidovima. Avanti – naziv je nove estradne senzacije koju čine tri zgodna mladića – Shaun Tien Ninčević (26), Luka Majstorović (25) i Kristian Marolt (20).


Pod okriljem najvećeg domaćeg diskografa Croatia Recordsa upravo su lansirali prvi hrvatski selfie video spot “Prava prilika” napravljen isključivo od snimaka s njihovih mobitela tijekom jednog od, kažu, brutalnih izlazaka. Neke su kadrove namjerno izbacili kako po objavi istih ne bi imali problema s roditeljima. Sva trojica su slobodna, nemaju djevojke.

Ponose se time što kod njih ništa nije uobičajeno i važno im je odmah na početku iskreno se približili svojoj publici. Ne skrivaju da su sva trojica pripadnici nacionalnih manjina jer u 2015. godini, ističu, više ne robujemo predrasudama. Shaun je crnac koji je odrastao u Hrvatskoj, Luka otvoreno priča o svom srpskom podrijetlu, a Kristian je aktivni pripadnik zagrebačke židovske zajednice.

“Shaun i ja upoznali smo se doslovno preko oglasnika još 2008. godine. Kad sam otišao studirati na Pomorski fakultet u Rijeku, tražio sam stan i našao cimera. Ubrzo smo shvatili da obojica imamo iste poglede na glazbu i počeli smo skupa svirati u klubu Tunel u Rijeci. Nakon faksa, odlučili smo profesionalno početi na estradi i nedostajao nam je samo dobar vokal. Tražili smo po YouTubeu mlade vokale koji već nisu pod nekim diskografskim ili menadžerskim ugovorom, a stavili smo i oglas na web oglasnik. Javio nam se Kristian i čim smo se prvi put našli, shvatili smo da možemo funkcionirati kao trio. Povezali smo se s našim izvršnim producentom Branimirom Mihaljevićem i Croatia Recordsom i eto, tako je nastala grupa Avanti krajem prošle godine”, kazao je Luka Majstorović.
Ova neuobičajena glazbena trojka iza sebe ima obiteljsku povijest po kojoj bi se mogao snimiti i film.

Shaun je po majčinoj strani podrijetlom s Jamajke. Njegov otac Zadranin Srećko Ninčević tijekom plovidbe Karibima zaljubio se u njegovu majku Elisabeth Grant tijekom jedne pomorske avanture. Kad se Shaun rodio u Kingstonu na Jamajci, roditelji su mu se tamo i oženili prilikom očeva drugog posjeta i par mjeseci nakon vjenčanja preselili se u Zadar gdje i danas žive. Odrastao je u Dalmaciji, a za sebe kaže kako mu je engleski materinji, a hrvatski očinski jezik.

Kristianov djed i baka Benjamin i Mirjam bili su poznati zagrebački obrtnici i istaknuti članovi Židovske općine uoči drugog svjetskog rata kad su jedne noći samo nestali. Nikad ih nije upoznao i vidio ih je samo na fotografijama koje je sačuvala njegova danas pokojna majka koja ga je odmalena odgajala da prihvaća sve različitosti i normalno živi s njima.
Luka se paralelno uz modernu glazbu bavi i katalogizacijom tradicijske srpske foklorne glazbe. To mu je hobi s kojim je počeo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici tijekom studija kao odmor od svakodnevnih obaveza na fakultetu dok je istraživao vlastito obiteljsko stablo.

Slučajno je ispalo ovako da smo se ovako okupili, a budući da se svi mi smatramo novom generacijom koja ne pati od nikakvih predrasuda, nije nam nikakav problem govoriti o našem podrijetlu; dapače to naš čini jedinstvenima i mislim da će publika znati cijeniti da im se ne predstavljamo kao nešto što nismo. Nas zanima samo glazba i njome se jedino želimo dokazati”, istaknuo je Kristian.


 

Tekst: Jutarnji list
Foto: screenshot YouTube


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close