ZdravljeIzdvojeno

VIA ADRIATICA Bruno i Maja Šimleša u najizazovnijem dijelu humanitarnog pothvata planinare Velebitom

S ciljem prikupljanja pola milijuna kuna za oboljele od raka, dosad su prehodali gotovo 300 kilometara, a uz policajku Sanelu, na Velebitu će im podršku na stazi uskoro pružiti poznata lica – Doris Pinčić i Davor Rostuhar


S pogledom na jadranske otoke, Bruno i Maja Šimleša u humanitarnoj avanturi na Via Adriatica Trailu trenutačno planinare četvrtom dionicom – Sjevernim Velebitom. U dvanaestom danu hoda, od rta Kamenjak do Zavižana, dosegnuli su skoro 300 kilometara te donacijama građana i tvrtki, preko crowdfunding platforme Čini pravu stvar i putem KEKS Pay aplikacije, prikupili više od 135 tisuća kuna, koje će stotinama žena oboljelima od raka omogućiti besplatnu psihološku pomoć i poboljšati im šanse u borbi protiv ove zloćudne bolesti.

Već u utorak (sutra) Bruni i Maji pridružit će se Sanela, policajka iz Ličko-senjske županije koja hoda za svoju tetu, koja se također u ovim trenucima bori protiv raka.

U sljedeća tri dana, Brunin je plan stići do Baških Oštarija, otkuda kreće možda i najzahtjevnija dionica Via Adriatice. Na putu prema Kninu, posljednjoj stanici prve etape humanitare akcije, Bruno Šimleša će tijekom pet dana planinarenja Južnim Velebitom biti bez signala i organiziranog skloništa. Na najvišim vrhovima Velebita, Vaganskom vrhu i Svetom brdu, podršku će mu pružiti Doris Pinčić, a u nastavku trase i Davor Rostuhar.

Cijela avantura je prilično izazovna, hodamo mnogo planinskih kilometara, s ruksacima od 17, ili čak 20 kilograma, ali zbog predivnih ljudi koje smo upoznali na putu, zbog onih koji nam se svakodnevno javljaju s porukama podrške te samim pogledom na donacije, srca su nam ispunjena“ – izjavio je Bruno Šimleša koračajući šumama Sjevernog Velebita.

Cilj je kroz cijeli Via Adriatica trail prijeći 1.100 kilometara i stići do Prevlake, te planinarenjem prikupiti pola milijuna kuna za udrugu SVE za NJU, koja punih 11 godina spaja znanje stručnjaka i iskustvo bolesnica kako bi psiholozi i psihoterapeuti sve svoje vještine upotrijebili za pružanje psihološke pomoći oboljelim ženama i članovima njihovih obitelji.

Brunino putovanje i javljanja uživo mogu se pratiti na njegovoj Facebook stranici i službenoj stranici Via Adriatica Traila.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close