VijestiZdravlje

Za vezu je bitno koje ste po redu dijete u obitelji

Nije isto ako vam je djevojka jedino dijete, najmlađe u obitelji ili blizanac. Svaka od ovih dinamičnih obiteljskih uloga nosi svoje posljedice u kasnijem životu, piše 24sata.hr


 Prvorođene

Djevojke koje su najstarije u obitelji se samo žele brinuti o vama. Njihov majčinski instinkt se ne da ukrotiti, uvijek se trude da ste dobro raspoloženi, da je kuhinja puna hrane i da svi imaju sve što trebaju, uglavnom sve na što mogu utjecati kako bi život funkcionirao bez problema, će srediti.

Najstarija djeca u obitelji imaju tendenciju držanja kontrole nad svime, tako da će možda često dolaziti do rasprava o tome gdje se stavlja prljavo rublje, ali će rijetko doći do svađe, budući da su prvorođeni naučeni pregovarati.

Negdje u sredini

Žene koje imaju i stariju i mlađu braću i sestre su navikle natjecati se za pozornost, tako da veza sa srednjim djetetom uključuje puno potvrđivanja, kao: “Da, kuhaš bolje od svoje sestre”, “Danas si rasturila” i slično. Srednja djeca imaju tendenciju biti ljubomorna, što proizlazi iz potrebe da bude u centru pažnje, nešto što su doma rijetko osjetile.

Zbog sklonosti da traži pažnju djevojka srednje dijete će ulagati puno energije kako bi zadovoljila vaše potrebe. Jako joj je bitno da je partner zadovoljan, a to proizlazi kao posljedica njezine potrebe da je se hvali i zamjećuje. Ona želi biti osoba na koju kad pomislite da vam se pojavi osmijeh na licu.

Više na 24sata.hr

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close