Vijesti

Veterinar opisao kako se kućni ljubimci ponašaju prije smrti

Kada nas ljubimci napuštaju to je uvijek teško i bolno. Ljudi sa svojim ljubimcem provedu dio života, dok rijetkima padne na pamet da su ljubimcima njihovi vlasnici sve – cijeli život, piše 24sata


Stoga je još tužnija činjenica da mnogi ljubimci svoje posljednje trenutke provode na nepoznatom mjestu, okruženi nepoznatim ljudima, u strahu…

Korisnica Twittera Jessi Deitrich je početkom godine podijelila odgovor koji je dobila od veterinara na pitanje što mu je najgore u njegovom poslu.

Pitala sam veterinara koji mu je najteži dio posla i odgovorio mi je da mu je najteže kad treba uspavati životinju jer 90 posto vlasnika ne želi biti sa svojim ljubimcima kad im da injekciju. Životinje tada panično gledaju oko sebe tražeći svoje vlasnike i, da budem iskrena, to mi je slomilo srce – napisala je.

Kako je twit postao viralan, ubrzo se javila i veterinarska klinika Hillcrest iz Južne Afrike koja je na svojoj Facebook stranici objavila apel vlasnicima, budući da u svijetu preko 90 posto vlasnika ostavlja svoje ljubimce na eutanaziji same.

Kad ste vlasnik ljubimca, u većini slučajeva, je neizbježno da će vaš ljubimac umrijeti prije vas. Stoga kad dođe vrijeme da morate uspavati ljubimca u veterinarskoj klinici želim da svi nešto imate na umu. Vi ste bili centar života vaših ljubimaca cijeli njihov život! Oni možda jesu samo dijelom vašeg života, ali sve što oni poznaju ste vi, vi ste njihova obitelj. Taj trenutak/dan/događaj/odluka kad se ljubimac uspava je usrana i teška. ALI, molim vas, nemojte ih u tim trenucima ostavljati same. Nemojte ih ostaviti da sami dočekaju smrt u sobi punoj stranaca na mjestu kojeg se boje. Ono što svi vlasnici ljubimaca trebaju znati je DA KAD IH OSTAVITE, ONI VAS TRAŽE!!! Pregledavaju svako lice u sobi i traže svoje voljene. Ne razumiju zašto ste ih ostavili bolesne, uplašene, stare i trebaju vas da ih utješite. Nemojte biti kukavica zato jer je VAMA to preteško, zamislite kako se osjećaju kad ih ostavite u njihovom najtežem trenutku s ljudima poput mene koji će napraviti sve da im bude lakše te im pružiti svu utjehu koju mogu, objasniti zašto vas tamo nema, a vas i dalje nema. Umoran i tužan veterinar – napisali su u objavi.

Više na 24sata

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close