SportGrad Zagreb

Veslanje se vraća na Savu

Utrka Capital Cupa je dio projekta u kojem se veslanje želi vratiti na Savu i podsjetiti na prošlost kada je Zagreb bio nezaobilazna stanica veslačke elite


Danas se Zagreb uključuje u seriju veslačkih regata Capital Cup na kojoj se natječu posade osmeraca iz Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Time Zagreb postaje četvrta postaja ponajboljih europskih osmeraca u kojoj su do sada sudjelovali Beč, Budimpešta i Bratislava.

Utrka će startati u 12 sati kod Mosta mladosti, a prva će krenuti posada iz Mađarske, ukupni pobjednik prošlogodišnjeg Capital Cup-a. Svaki sljedeći osmerac starta 20 sekundi nakon posade prije, pa će posljednja posada proći kroz cilj, kod Veslačkog kluba Mladost (Željeznički most), oko 15:30 sati. Na regati će sudjelovati tri grupe po osam osmeraca koje će startati u 12 sati, 13:30 sati i 15:00 sati. Svečanost proglašenja pobjednika predviđena je za 17 sati, a nakon dodjele odličja slijedi druženje uz glazbu.

Zanimljivost ove utrke je činjenica da će se nakon 30 godina na Savi održati prva veslačka utrka natjecateljskog karaktera i time započeti projekt s konačnim ciljem ‘Povratka na Savu’. Organizatori vjeruju da je ovo samo početak mnogobrojnih događanja koja bi se trebala održavati na Savi, ali i odična pozivnica za mnoge koji vole veslanje da podrže projekt koji će obogatiti sportsku i turističku ponudu grada Zagreba.

‘Želja nam je da ovaj sportski događaj postane tradicionalna poveznica Zagreba na Savi i triju velikih gradova na Dunavu’, rekao je predsjednik HAVK Mladost, Goran Nuskern.


 

Tekst: tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close