Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

Velimir Štimac iz Nezavisne liste mladih: Ne idemo na izbore, ali podržali bi “garnituru” Starčević-Kovač

Velimir Štimac, osnivač Nezavisne liste mladih (NLM) iz Gospića u razgovoru za LikaClub potvrdio je da neće sa svojom listom izaći na predstojeće prijevremene izbore za županijsku skupštinu, ali da bi na izborima voljeli vidjeti suradnju gradonačelnika Gospića Karla Starčevića i načelnika općine Plitvička jezera Ante Kovača.


“Nećemo sudjelovati na prijevremenim izborima jer smatramo da nisu dobri ni za ljude niti za samu Županiju”, kaže Štimac koji smatra kako je rušenje proračuna HDZ-ova igra s ciljem rušenja župana Darka Milinovića. “U HDZ-u si ne mogu si dozvoliti tako malen broj mandata u skupštini i smatraju da će to popraviti na izborima, ali nakon izbora će ostati sve isto”, prognozira Štimac dodajući kako Nezavisna lista u ne želi sudjelovati.

“Imamo drukčiji princip”, pojasnio je. “Na redovne izbore bismo možda i išli, ali na ove ne jer smatram da rušenje proračuna nije bio dobar potez. Ne samo zbog župana Darka Milinovića nego i zbog toga što se o Lici govori uvijek negativno”, rekao je Štimac. Odluku da neće ići na izbore neće promijeniti niti činjenica da ih mnogi žele s njima suradnju.

Svi nas zovu, ali mi ostajemo kod svoje odluke. Dana riječ se ne smije prekršiti“, ističe Štimac dodajući kako se principijelnost i akcije  Nezavisne liste mladih, koja ima jednog vijećnika u Gradskom vijeću, itekako cijene. Kao jedan od razloga zbog kojih NLM ne izlazi na prijevremene izbore Štimac je naveo slučaj neizglasavanja proračuna u Gradu Gospiću, kada je zbog “političkih igrica” ispaštao dječji vrtić. “Reagirali smo, ujedinili smo mnoge ljude od kojih su neki pripadali različitim strankama i vrtiću pribavili tobogan”, podsjetio je Štimac.

Jedna od posljednjih akcija bila je prikupljanje financijske pomoći za potrebitu obitelj, dječje vrtiće i udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju u Gospiću u iznosu od 20.000 kn.

Govoreći o trenutačnoj političkoj situaciji u Ličko-senjskoj županiji, Štimac kaže “HDZ se prevario u procjeni kada je išao na rušenje Darka Milinovića. Darko Milinović je izuzetno podcijenjen. Nije on gotov, a moja je prognoza da će HDZ nakon izbora biti puno slabiji, a Milinović će moći reći ‘evo gledajte kakav je HDZ bio sa mnom, a kakav je bez mene”, kaže Štimac dodajući kako će HDZ “možda opet imati neku većinu, ali nedovoljnu za rušenje proračuna”.

“Zaboravili su na direktno djelovanje Karla Starčevića koji će također uzeti dio mandata, ali i na Antu Kovača”, kaže Štimac koji ovu dvojicu političara smatra najpozitivnijim osobama u Lici.

Iako imaju dobro mišljenje o gradonačelniku Gospića Karlu Starčeviću, Nezavisna lista mladih nedavno mu je uputila oštre kritike povećanja komunalnog doprinosa kojim su izravno pogođeni mladi u Gospiću.

“Imamo izuzetno dobre odnose s Karlom Starčevićem. On radi puno tranparetnije od svojih prethodnika, ali to ne znači da se u svemu slažemo”, ističe Štimac navodeći primjer povećanja komunalnog doprinosa. Na pitanje hoće li Nezavisna lista mladih podržati neku od političkih opcija, s obzirom da sami ne izlaze na izbore, Štimac je rekao kako sve ovisi o listama.

Nije tajna da naše simpatije idu prema Karlu Starčeviću i Anti Kovaču, ali najbolje je da svatko glasuje prema svom mišljenju”, rekao je dodajući kako bi za Nezavisnu listu mladih bila poželjna “garnitura Karla Starčevića i Ante Kovača”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close