Lifestyle

Veliko priznanje za projekt regulacije buke u Novalji

Gradonačelnik Ante Dabo na Mystery shopping danu „Kvaliteta usluge u turizmu“ u Splitu predstavio projekt regulacije buke i uvođenja turističkog bontona. Projekt istovremeno nagrađen na konferenciji o sigurnosti gradova u Varaždinu.

U četvrtak, 26.ožujka, u Splitu je održan Mystery shopping dan „Kvaliteta u turizmu, u prostoru Radisson Blu hotela, u organizaciji Herakleae, agencije za mystery shopping. Događaj se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a s partnerom Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Splita.

Bogati program konferencije obradio je teme izuzetno važne za turizam, poput: kako saznati što klijenti žele i očekuju, kako unaprijediti kvalitetu usluge u hotelskom smještaju i kvalitetu turističke destinacije. Predstavljeni su i trendovi i noviteti u hotelskom smještaju te vrlo zanimljivi rezultati mystery shopping istraživanja provedenih u 2014. godini – istraživanje kvalitete usluge na Jadranu,  projekt tajanstvenog gosta u Središnjoj Dalmaciji te projekt tajanstvenog gosta u Baškoj Vodi koji su svi pokazali da su kombinacija mystery shoppinga i istraživanja zadovoljstva gostiju – informacije bez kojih turistička ponuda ne može napredovati.

Jedna od vrlo interesantnih tema za sve sudionike ali posebno za predsjednike turističkih zajednica (gradonačelnike i načelnike) bila je upravo Sigurnost u destinaciji u vrijeme turističke sezone i  kako uvesti turistički bonton u destinaciju, koji je u svom izlaganju predstavio gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Novalja je prva u Hrvatskoj detektirala probleme koje sa sobom nose nove i sve brže rastuće vrste turizma (festivalski, party, zabavni) za što su usko vezana buka i stihijska pravila ponašanja na poznatoj turističkoj destinaciji. Uspješno je riješila te probleme i postala uzor (benchmark) za druge destinacije te pokazala da je uskom suradnjom i sinergijom državnih tijela na čelu s MUP-om i lokalnih vlasti moguće kvalitetno povezati party turizam s ostalim vidovima turizma te podići razinu sigurnosti na destinaciji i samim time zadovoljstvo gosta, ali i lokalnog stanovništva.

 prima nagradu
O kvaliteti projekta govori i priznanje Gradu Novalji za najbolji projekt sigurnosti u lokalnoj zajednici, koju je na konferenciji o sigurnosti gradova održanoj u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost.  Nagradu je Miroslavu Kolobariću iz Grada Novalje predao Tomislav Jarmić, predsjednik Platforme hrvatskih gradova i županija za smanjenje rizika od katastrofa.

Segment sigurnosti u turizmu važan je dio Master Plana turizma Grada Novalje – Strateškog plana destinacije do 2025. godine te sukladno njemu Novalja i dalje ulaže u sigurnost destinacije na dobrobit svih koji posjećuju Novalju i u njoj žive.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close