SportGrad Zagreb

Veliko klizačko natjecanje u Domu sportova

Zagreb i Ledena dvorana Doma sportova i ove godine ugostiti će veliko klizačko natjecanje. Ovoga puta čak dva i to u sinkroniziranom klizanju – 14. ISU Svjetski juniorski kup i 13. Trofej Zagrebačkih pahuljica – 11. i 12. ožujka.


Nakon izvrsne organizacije Svjetskog juniorskog kupa 2002. godine, dva Svjetska seniorska prvenstva (2004. i 2009.), Svjetskog juniorskog prvenstva 2015. te 12 Trofeja Zagrebačkih pahuljica, Zagreb je kao jedan od samo tri grada u svijetu koji je (uz Helsinki i Göteborg) bio domaćin dvaju svjetskih seniorskih prvenstava i dvaju svjetskih juniorskih kupova.

Uz Helsinki, Zagreb je i drugi grad koji je spojio domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva i Svjetskog kupa, ali i prvi koji je na svom ledu povezao pet najvećih svjetskih natjecanja seniorki i juniorki.

Ove godine Ledena će dvorana Doma sportova u Zagrebu, u dva dana na dva paralelna natjecanj,a okupiti više od 680 klizačica i 34 ekipe iz 16 zemalja svijeta i to Češke, Finske, Francuske, Hrvatske, Italije, Kanade, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Španjolske, Švicarske, Švedske, Turske i Velike Britanije.

Među najboljim svjetskim juniorkama (klizačice do 19 godina) nastupit će i reprezentacija Hrvatske koju čine članice KSK Zagrebačke pahuljice, kluba koji okuplja klizačice svih uzrasta i razvija ovaj sport već 18. godinu.

Pročitajte više na zagrebinfo.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close