Scena

VELIKI ŽITNIK Outward Bound poziva mlade na besplatni ljetni program razvoja socijalnih i poduzetničkih vještina

Hrvatska škola Outward Bound poziva sve mlade od 18 do 29 godina s područja Hrvatske na sudjelovanje u besplatnom 8-dnevnom programu razvoja socijalnih i poduzetničkih vještina koji će se održati od 14. do 21. srpnja u Velikom Žitniku.

Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. Svi troškovi održavanja programa pokriveni su iz projektnog budžeta, jedini trošak polaznika programa je prijevoz do Gospića/Velikog Žitnika i nazad.

Polaznici se okupljaju u edukacijskom centru, gdje će biti raspoređeni u dvije grupe s kojima će raditi licencirani Outward Bound instruktori. Aktivnosti programa temelje se na metodama iskustvenog učenja u prirodi, a glavni dio sastoji se od višednevne ekspedicije.

Predviđeno je prvih 5 noći provesti kampirajući na otvorenom, navigirajući samostalno svaki dan do druge lokacije. Pred polaznike se svakodnevno stavljaju različiti osobni i grupni izazovi, poput penjanja na stijenu, špiljarenja, osvajanja lokalnih vrhova i višesatnog „samovanja“ s ciljem razvoja vještina predvodništva, rada u timu, donošenja odluka te postavljanja osobnih ciljeva kod polaznika. Cilj je vještine naučene na programu prenijeti i primjenjivati u budućnosti u svakodnevnom životu.

Nakon povratka u edukacijski centar 6. dana programa, polaznici će se 7. dana radioničkim radom vođenim od strane stručnjaka za rad s mladima iz udruge Pozitiva Samobor posvetiti istraživanju teme osobne profesioalne budućnosti i različitih oblika poduzetništva, posebice društvenog poduzetništva.

Outward Bound programi odvijaju se uz odsutstvo svih vrsta distraktora – polaznici prvi dan programa predaju mobitele, laptope i sredstva ovisnosti (cigarete, alkohol) i sl. koji im se vraćaju zadnji dan programa. Svrha ovog pravila je da polaznici budu maksimalno uronjeni u prirodno okruženje i prisutni u grupnim aktivnostima.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca na našoj službenoj web stranici www.outwardboundcroatia.com

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatske škole Outward Bound.

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close