VijestiGrad ZagrebScena

Veliki Žitnik još jednom napreduje zbog Erasmus+ projekata

24 osobe koje rade s mladima iz čak 8 različitih zemalja (Portugal, Španjolska, Poljska, Rumunjska, Finska, Latvija, Nizozemska I Hrvatska) – edukatori i treneri iz raznih dijelova Europe, usavršavaju se u svojim vještinama rada s mladima koristeći metode “outdoor” edukacije – iskustvenog učenja kroz pustolovne aktivnosti u prirodi.

Razmjenjuju znanja i iskustva, uče nove vještine, razvijaju kompetencije, a sve uz podršku iskusnih Outward Bound instruktora i trenera.

“Dio programa provodi se u edukacijskom centru kroz niz radionica, no veliki dio programa provodi se vani u prirodi, uključujući ekspediciju preko Ključić brda do Čeline i Oteša, gdje su iskušali i penjanje na stijenu i abseil i upoznali se s čarima Ličkog kraja.” Izjavljuje Lana Novosel, voditeljica projekta.

Nakon programa, inspirirani ovim iskustvom u Lici, sudionici će u svojim zemljama prenijeti glas o ovome projektu i razviti vlastite projekte, a rezultati ovog projekta biti će sažeti u priručniku koji ćemo objaviti na portal SALTO-YOUTH za neformalnu edukaciju u Europi i šire.

 Ovo ljeto i jesen preko 70 mladih iz cijele Europe, Outward Bound je uključio u različite projekte u Velikom Žitniku, te punom parom nastavljamo dalje. 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close