Zdravlje

Veliki uspjeh hrvatskih liječnika: Dječaku ugrađena rastuća proteza

U Klinici za dječje bolesti Zagreb medicinski tim predvođen profesorom Robertom Kolundžićem uspješno je izveo prvu operaciju ugradnje rastuće tumorske endoproteze noge u Hrvatskoj, koja je ugrađena 9-godišnjem dječaku oboljelom od osteosarkoma, čime je Klaićeva bolnica postala peti centar u Europi u kojem se radi taj zahvat.


“Riječ je personaliziranom implantatu koji zamjenjuje dio zgloba i dijela bedrene kosti, a napravljen je na temelju snimki magnetskom rezonancom. Proteza sadrži mehanizam koji djeluje po principu elastične opruge i omogućava da se ona u lokalnoj anesteziji otpušta i produžava te time prati rast djeteta”, kazao je na konferenciji za novinare prof. Kolundžić, specijalist ortoped iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Pročitajte više na net.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close