VijestiKultura

Veliki uspjeh gospićkih srednjoškolaca na natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

Učenici gospićkih srednjih škola sudjelovali su u kvizu za poticanje čitanja i kreativnosti u sklopu projekta Čitanjem do zvijezda kojeg organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, javlja Lika express


Kako se ovaj kviz odvija u online okruženju, 356 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske kvizu je pristupilo u isto vrijeme putem poveznice Testmoz. Na ovoj prvoj, školskoj razini kviza znanja učenici su trebali točno riješiti 60% testa koji se odnosio na temu povijesnog romana, tj. učenici su morali pročitati i poznavati fabulu romana Zlatarovo zlato Augusta Šenoe i romana Judita Mire Gavrana.

Iako je prosječno vrijeme rješavanja kviza bilo 19 minuta, gimnazijalki  Barbari Bašić trebalo je samo sedam minuta za rješavanje tijekom kojih je prikupila 46 bodova od mogućih 50. Ostalih troje natjecatelja – gimnazijalci  Roberta Ernek i Vid Šarić te učenica Strukovne škole Karla Kalauz točno su riješili 90% testa te su svih četvero pri vrhu ljestvice poretka.

Učenici će pristupiti regionalnoj razini natjecanja koja će se održati u veljači i za koju će morati pročitati još jedan naslov. Projekt Čitanjem do zvijezda zamišljen je kao podrška školskim knjižničarima u radu na promociji čitanja i informacijske pismenosti kod djece i mladih, provodi se od 2009. godine, a ovo je prvi put da u kvizu sudjeluju srednje škole iz naše županije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close